Egy üveg jó minőségű vörösborral és egy személyes hangvételű levéllel köszöntötte Orbán Viktor Körtvélyessy Zsolt színművészt, 80. születésnapja alkalmából.

30 éve nem ivott

A színművész egyébként 30 éve egyetlen korty alkoholt sem ivott, ugyanis szeretne sokáig élni. A színész a születésnapja apropóján a Borsnak beszélt a terveiről, életfilozófiájáról. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Orbán Viktor köszöntötte

Körtvélyessy Zsolt otthonánál délután csengetettek, Orbán Viktor közvetlen munkatársa kereste fel a színészt, a vendég pedig nem üres kézzel érkezett, ugyanis egy egy díszdobozos, igencsak jó minőségű vörösbort, és egy levelet adott át a 80 éves művésznek.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Személyesen ismerik egymást

“A kormányfővel személyesen ismerjük egymást, az ajándékát pedig nagy becsben megőrzöm. Mégiscsak egyszer 80 éves az ember” – mondta el a lapnak a színész, aki saját maga is rácsodálkozott a korára.

Nehezen hiszi el a korát

“Nehezen hiszem el, hogy itt vagyok, ugyanakkor nem is érzem magamat ennyi idősnek. Sokkal fiatalabb a testem és a lelkem is. Ezért mindent meg is teszek. Edzek és olvasok” mondta el a lapnak.

Ezt írta köszöntőjében Orbán Viktor

A miniszterelnök a színésznek írt köszöntőjében egyébként arról is ír, hogy az ünnepelt a Csárdáskirálynő Miska pincérét és Huba vezért ugyanolyan hitelesen alakítja, és azon művészek közé tartozik, akik tudják, hogy a közönséget nem kiszolgálni, hanem felemelni kell.

Köszönetet mondott a színésznek

Orbán Viktor a levél végén továbbá megköszönte, hogy Körtvélyessyre mindig számíthat, ha a polgári, a nemzeti, illetve a keresztény értékeket kell megvédeni.

Családjával ünnepelt

A mélyen vallásos színész egyébként a lányáéknál töltötte a születésnapját. “Tartom magam a fogadalmamhoz, és ma is csak alkoholmentes sörrel koccintok a szeretteimmel. A születésnapom miatt ugyan felmentést kaphatnék a nagypénteki hústilalom alól, de én betartom a szigorú böjtöt. Amúgy kedvelem a jó magyaros ételeket, például a paprikás krumplit” – árulta el mosolyogva a színész, akinek azonban öröme nem felhőtlen, hiszen nemrégiben vesztette el a feleségét.

Ezek is érdekelhetnek:

Karácsony előtt vesztette el a feleségét

“A feleségemet karácsony előtt veszítettem el, most pedig a kórházban fekvő öcsémért imádkozom folyamatosan. A testvéremmel már az orvosok sem tudnak kommunikálni. El kell fogadnom, hogy Isten kezében vagyunk, ő dönti el, hogy kinek mennyi idő jut. Én abban bízom, hogy a most féléves kisunokám még láthat engem színpadon” – zárta sorait a színész. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Körtvélyessy Zsolt – Forrás: MTVA