Hálaadó szertartással készülnek Orbán Viktor 60. születésnapjára. A szervezők szándéka szerint a hálaadó misét „hazánkért, népünkért, vezetőinkért” tartják.

Itt lesz a mise

A magyar kormányfő május 31-én tölti be a 60. életévét. A szertartást a korábbi évekhez hasonlóan idén is Osztie Zoltán, a budapesti Március 15. téren található Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom plébánosa celebrálja. A tavalyi születésnapi misén a lelkipásztor azt mondta, hogy Orbán Viktor „Isten ajándéka, aki fáklyaként jeleníti meg a világ világosságát”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Korábban ezt mondta az atya

Osztie atya 2020-ban beszédet mondott a Mi Hazánk Mozgalom melegellenes rendezvényén is. Ekkor úgy fogalmazott, „a homoszexualitás iszonyú terrorral való képviselete egy stratégia egy lépése”, valamint, hogy „a sátánt nem fogadjuk el és nem kötünk vele semmifajta kompromisszumot”.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Meghívó:

 Forrás: Szentmihályi Szabó Ilona, Facebook

Ideológiai vélemények

A tavalyi hálaadó miséről a Telex videóval jelentkezett, a szertartáson az is elhangzott, hogy a liberalizmus pontosan ugyanolyan, mint a nácizmus – írja a Telex.

Telex videója:

Ezt lehet tudni az atyáról

Osztie Zoltán felvidéki és délvidéki származású polgári családban született, amely trianont fájdalmas igazságtalanságként élte meg. Anyai nagyapjának éttermét a Rákosi-korszakban államosították, s az idős embert az ávósok súlyosan bántalmazták az Andrássy út 60.-ban.

Így lett pap

Édesapja tízéves korában elhagyta őket. A nyolcadik kerületi Tisztviselőtelepen nőtt föl, A Veres Pálné Gimnáziumban 1976-ban érettségizett, majd a Központi Papnevelő Intézet hallgatója lett, Nádasi Alfonz, a kivételesen művelt és konzervatív bencés atya keze alá, aki később is döntő szerepet játszott az életében.

Szigetközbe került

Ekkor került közeli kapcsolatba Pápai Lajossal, a Szeminárium spirituálisával, a Győri egyházmegye 2016-ban kora miatt nyugalmazott püspökével is. 1981-es pappá szentelése után Érsekvadkertre, majd Nyergesújfalura került káplánnak. 1986-ban kinevezték a Szigetközbe, az ásványrárói Szent András-templom plébánosává.

Rendszerváltás után

1988-ban a budapesti Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébániatemplom plébánoshelyettese lett, majd nyolc évig a tisztviselőtelepi Magyarok Nagyasszonya-plébániatemplom plébánosa volt. 1997 óta a Belvárosi Plébániatemplom plébánosa.

Konzervatív értékek védelmezője

Egyházi szolgálata mellett a Hittudományi Akadémián oktat. A konzervatív értékek védelmében mindig aktívan politizált. Alapító elnökének halála után, 1997-ben megszerezte a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége országos elnöki pozícióját (amelyet 2016-ig töltött be). A KÉSZ a Civil Összefogás Fórummal szoros kapcsolatba került, s Osztie a Civil Együttműködési Alap alelnöke lett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Orbán Viktor