A harmadik oltását is megkapta Orbán Viktor. Erről a miniszterelnök a közösségi oldalán számolt be, egy videót töltött fel, bár az nem derül ki, hogy harmadik alkalommal mivel oltották be.

Az első oltása

Mint ismert Orbán Viktor még februárban kapta meg a Sinopharm, azaz a kínai vakcina első adagját, erről akkor szintén a közösségi oldalán adott hírt. Posztjában akkor röviden és lényegre törően csak annyit közölt Orbán, hogy “Oltva vagyok”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó az első oltása után:

Fotó: Facebook

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Ezt mondta Orbán, miután megkapta a vakcinát

“Sárkány ellen sárkány” – mondta Orbán Viktor, miután megkapta a kínai oltóanyagot, a második oltása kapcsán pedig nem tartott ekkora hírverést, de minden bizonnyal megkapta, mert most a harmadik vakcinát vette fel.

Most videót tett közzé

A harmadik oltás szükségességét már egy ideje hangoztatják, Orbán Viktor azonban csak most vette fel a harmadik dózist. Minderről videót is tett közzé a Facebook oldalán, a felvételen azt kérdezi az orvostól lesz-e bármi következménye a mai nap folyamán annak, hogy beoltották.

Fáradtság lehetséges

Az orvos erre közli, hogy izomfájdalom, aluszékonyság előfordulhat. Mondjuk a kérdés alapvetően érdekes, mert ugyanez jellemző az első két oltásra is, amit ugye Orbán Viktor megkapott, éppen ezért tudnia kellene, hogy milyen következményei lehetnek a vakcinának. Feltehetően egyébként azért érdeklődött, mert közölte az orvossal, estére színház jegye van.

Nem tudni, mit kapott most

A videón az sajnos nem látszik, hogy a miniszterelnök, most milyen vakcinát kapott, de az ajánlások alapján a Pfizer, Moderna, AstraZeneca és Janssen oltások jöhetnek szóba. Ha a miniszerelnök nem akar negyedik oltást, akkor esélyes, hogy az egydózisú Janssen vakcinával oltották be.

Itt a videó:

Ezekben a kombinációkban lehet kérni a harmadik oltást:

  • AstraZenecára adható Pfizer, Moderna és Sinopharm,
  • a Janssen vakcinára Pfizer, Moderna és Sinopharm,
  • a Modernára Janssen, Sinopharm és AstraZeneca,
  • a Pfizerre Janssen, Sinopharm és AstraZeneca,
  • a Sinopharmra Pfizer, Moderna, AstraZeneca és Janssen,
  • a Szputnyikra Pfizer, Moderna és Sinopharm.

Ennyi idő után lehet felvenni

A második oltás után 4-6 hónap után igényelhető a harmadik vakcina, amit elsősorban időseknek, illetve krónikus betegeknek ajánlanak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Orbán Viktor – Forrás: Facebook videorészlet