Orbán Viktor miniszterelnök a Facebook-oldalán jelentette be vasárnap, hogy megkapta a kínai vakcinát. Müller Cecília korábban arról beszélt, fontosnak tartja, hogy a kormányfő példát mutasson a lakosságnak, mert ezzel növelni lehet az oltási hajlandóságot.

Beoltották Orbán Viktort

A miniszterelnök a Facebook-oldalán jelentette be, hogy beoltották a kínai Sinopharm vakcinával vasárnap délelőtt. Posztjában röviden és lényegre törően csak annyit közölt Orbán, hogy „Oltva vagyok”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Példamutatás

Mint korábban a BudaPestkönyéke.hu hírportál is írt róla, Müller Cecília már korábban is hangsúlyozta, hogy Orbán oltassa be magát, mivel ezzel példát tudna mutatni a lakosságnak. Kifejtette, hogy nagy szükség van az oltási hajlandóság növelésére, ezt pedig a miniszterelnök meg tudná tenni, ha beoltatná magát.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kell az oltás

Az országos tisztifőorvos azt is elmondta, hogy a járvány elleni védekezés során különösen fontos, hogy minél többen beoltassák magukat. Kiemelte, hogy a kormány és az operatív törzs tagjai egészsége nagyon fontos, ezért feltétlenül indokolt a mihamarabbi beoltásuk.

Áder János is megkapta az oltást

A héten megkapta a kínai vakcinát a köztársasági elnök is, aki mielőtt beoltatta volna magát kikérte Szlávik János és saját háziorvosa véleményét is. Mindketten azt javasolták a politikusnak, hogy ne várjon más vakcinákra, hanem oltassa be magát minél előbb.

Minél előbb, annál jobb

Áder János az oltása után elmondta, hogy mindkét orvos azt javasolta neki, hogy “minél előbb oltani, minél előbb megkapni az oltást”. A háziorvosa végül kínai vakcinát ajánlott neki.

Ezek a friss járványügyi adatok

Miközben az ország vezetői oltakoznak, addig a járvány harmadik hulláma terjed tovább, és sorra fertőzi a lakosságot: immár újabb 4469 főnél mutatták ki a koronavírust, ezzel 428 599 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Nőnek a számok

A koronavírus-fertőzésben elhunyt 72 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14.974 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 321.128 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 92.497 fő. A betegek közül 5482 főt ápolnak kórházban.

Egyre többen vannak lélegeztetőgépen

A kórházi kezelésre szoruló betegek közül egyre többen, jelenleg 524-en vannak lélegeztetőgépen. Ez az adat meredeken halad felfelé,  utoljára a második hullám idején, december közepén szorultak ilyen sokan lélegeztetésre. Ezzel szemben viszont jó hír, hogy eddig 677.682 fő kapott oltást, közülük 249 499 fő pedig már a második oltását is megkapta.

Mutatjuk Orbán Viktor bejegyzését

Ezt mondta Orbán, miután megkapta a vakcinát

„Sárkány ellen sárkány” – mondta Orbán Viktor, miután megkapta a kínai oltóanyagot. Beoltása előtt az orvos azt közölte vele, hogy a kínai vakcinát tudják neki adni.

„Érdemes hallgatni az okosabbra”

Ezzel jelentkezett be Orbán Viktor az oltását követően a Karmelita kolostorból, utalva arra, hogy az országos tisztifőorvos szerint érdemes lenne a kormány és az operatív törzs tagjait is előbb beoltatni.

Jól van

„Láthatják, kutya bajom” – jelentette ki a miniszterelnök, aki azt is elmondta, hogy jól érzi magát az oltását követően. Egyúttal mindenkit arra biztatott, hogy oltassa be magát, mivel a harmadik hullám erősebb lesz, mint az első kettő volt.

Így zajlott Orbán Viktor oltása

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Orbán Viktor – Forrás: Facebook