Karácsony Gergely főpolgármester a Facebook-oldalán jelentkezett be, és számolt be a fővárosi szűrés újabb eredményéről. A főpolgármester azonban nem közölt megnyugtató híreket, ugyanis a számokon tiszták látszik, hogy Magyarországot is elérte a járvány harmadik hulláma.

Újabb budapesti szűrés

Karácsony Gergely szerint a fővárosi önkormányzat éppen jó időben kezdte el a budapestiek újabb szűrését, mivel hazánkat is elérte a koronavírus-járvány harmadik hulláma. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Itt van a harmadik hullám

“Ezt sajnos a mi számaink is igazolják. A második körös szűrés első két napján, február 18 és 19-én a decemberi teszteléshez képest kétszeres a pozitív esetek száma” – írja bejegyzésében Karácsony.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Szorít az idő

A főpolgármester arról is írt a facebookos bejegyzésében, hogy szorít minket az idő, a járvány ellen pedig csak a vakcina jelenthet megoldást. És pedig, ha abból nincs elegendő, akkor a tesztelés a lehető legjobb megoldás a járvány megfékezésére.

Van még hely az ingyenes tesztelésre

A pozitív esetek karanténba vonulásával megakadályozható újabb fertőzéslánc kialakulása. Vannak még szabad helyek az ingyenes tesztelésen, regisztrálni itt lehetséges: https://koronavirus.budapest.hu/teszt-eloregisztracio

Teszteléssel segítenek

10.000 gyorsteszt

A fővárosi önkormányzat 2020 decemberében, karácsony előtt 7500 ingyenes gyorstesztet ajánlott a budapestieknek. Az újabb ingyenes vizsgálat során 10.000 darabot ajánlottak fel a a budapesti lakcímkártyával rendelkező 18 éven felülieknek – írja a Telex.

Ez lett az eredmény

Az ingyenes, budapesti szűrésen 6523-an jelentek meg, 166 esetben ismételték meg a tesztelést, és 41 koronavírus-fertőzöttet találtak a vizsgáltak között. Ez 0,62 százalékos fertőzöttséget jelzett. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a negatív gyorsteszt sem jelenti azt, hogy a páciens száz százalékig biztosan nem fertőzött.

Megérkezett Veszprémbe a Szputnyik V

Időközben megérkezett Veszprémbe is az orosz vakcina, a Szputnyik V, amit az M1 aktuális csatornájának helyszíni tudósítása szerint örömmel fogadtak az érintettek.

Ennyi vakcina érkezett

Bujdosó László a veszprémi Csolnoky Ferenc kórház osztályvezető főorvosa azt mondta az orosz vakcinával kapcsolatban, hogy a megyébe 655 ember beoltására alkalmas orosz vakcina érkezett. Ezekkel a hétvégén folyamatosan oltanak, célcsoportként pedig a krónikus betegséggel nem rendelkező, 60-74 év közötti idősebb korosztályt jelölték ki.

Mutatjuk Karácsony bejegyzését

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Ingyenes tesztelés – Forrás: Facebook