A Demokratikus Koalíció új képviselője, Ráczné Deák Judit ma letette az esküjét a Parlamentben. Ezután meghökkentő jelenetnek lehettek tanúi az ülést figyelemmel követő nézők. Orbán Viktor sokat sejtetően mosolygott, amikor tőle alig egy méterre, hosszan közel volt egymáshoz Gyurcsány Ferenc és az új képviselő. A miniszterelnök ezután felállt, hogy gratuláljon az új képviselőnek. A cikkünk végén megnézhető videóból kiderül, hogy kezet fogott-e a DK-s képviselővel a miniszterelnök.

Új DK-s képviselő a parlamentben

Ráczné Földi Judit a közelmúltban elhunyt párttársa, Kordás László mandátumát vette át hétfőn az Országgyűlésben. Mivel a korábbi politikus a közös ellenzéki listán szerezte a mandátumát, a megüresedett helyére a listáról választhatott a DK. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Offshore lovag

A politikus asszony korábbi üzleti ügyei már az előválasztás alatt is komoly vitákat szültek az ellenzéki oldalon. A közös listaállításban részt vevő Momentum elnöke, Gelencsér Ferenc a Telexnek arról beszélt, mint jelölőszervezet, nem támogatják „a bírósági döntés értelmében is offshore lovagnak számító Ráczné Földi Juditot”. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Rogán az Iphone-jáért nyúlt

Végül a DK nem foglalkozott a Momentum aggodalmaival, ma letette esküjét az újdonsült DK-s képviselő. Az eskü szövegének aláírásakor Rogán Antal, Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter a háttérben Iphonjáért nyúl és a pad alatt csetelni kezdett valakivel. Ez még nem is lenne olyan meglepő.

Odalépett Gyurcsány

A következő pillanatban azt látjuk, hogy odalép Gyurcsány Ferenc az Orbán Viktortól alig egy méterre álló új képviselőtársához és hosszan súg a hölgy fülébe valamit, eközben nem lehetett nem észrevenni Orbán Viktor arckifejezését.

Somolygott a miniszterelnök

Miközben Gyurcsány Ferenc és Ráczné Deák Judit közel voltak egymáshoz a miniszterelnök sandán mosolygott. Úgy tűnt, mint aki meglepődik a látványon, vagy olyasmit tud, amit más nem. Közben Gulyás Gergely miniszter is látványosan mosolygott, és a szemével valakinek Gyurcsányékra intett.

Ezt a képet posztolta a fideszes Kocsis Máté a DK két politikusának mai jelenetéről

Forrás: Facebook/Kocsis Máté

Nem nyújtotta a kezét a Fidesz frakcióvezetője

Az Országgyűlés hagyományai szerint az új képviselőknek gratulálnak a többiek, általában az eskü után a frakcióvezetők kezet fognak vele. Most is ez történt, azonban Kocsis Máté a kormánypárti frakció első embere nem nyújtotta a kezét.

Kocsis Máté kénytelen volt elfogadni a DK-s képviselő kézfogását

Lekezeltek a DK-s képviselővel

Az új DK-s politikusnak a szeme sem rebbent, ő viszont kinyújtotta a kezét Kocsis Máténak, akinek ezután kínos lett volna nem kezet fogni a képviselővel, így elfogadta a DK-s kézfogást. Ezután Simicskó István is lekezelet az új DK-s képviselővel, majd felállt Orbán Viktor is.

Nem fogott kezet Orbán Viktor

A miniszterelnöknek éppen háttal álló új DK-s képviselőnek valamit odaszólhatott Orbán Viktor, mert a hölgy megfordult. Láthatóan a miniszterelnök udvariasan gratulál, illedelmesen biccent egyet, de kezet nem nyújt. Vélhetően az új képviselő is meglepődött, mert Orbánnak már ő sem nyújtotta a kezét úgy, mint korábban Kocsis Máténak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A nagy fideszes összenézésről készült videót alább nézheted meg 1 percben

Ez is érdekelhet: Orrát túrja, szemöldökét tépi az ismert képviselő a Parlamentben – Videón a gusztustalan honatya

Kiemelt kép: részlet a fenti videóból és Kocsis Máté Facebook-oldaláról