Erős mondatokkal illette péntek reggel Orbán Viktor Karácsony Gergelyt. A miniszterelnök egyértelműen arra utalt a Kossuth Rádióban, hogyha Tarlós István marad a főpolgármester, akkor a Pest úti idősek otthonában másképp alakult volna a helyzet.

Péntek reggel Budapest újranyitásáról is kérdezték Orbán Viktor az állami rádióban. A miniszterelnök kérdésre válaszolva elmondta: „Ismerem a kerületi polgármesterek és a főpolgármester véleményét. Vannak születetten elméleti, meg születetten gyakorlati emberek. Hogy egy példán érzékeltessem: előbbi disznóvágáson este, a vacsorára érkezik, de nem bánja senki, mert legalább nincs láb alatt. Vagy ha benősül egy ilyen típusú ember a családba, és vesz egy bútort, akkor azt nem ő szereli össze”– mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor ismét beszélt a Pesti úti idősek otthonáról. Ebben az ügyben is egyértelművé tette, hogy Karácsony Gergely vállát nagy felelősség nyomja. Úgy látja, ha most Tarlós István a főpolgármester, egész máshogy alakul a helyzet Budapesten, ahol így viszont megfertőződött és meghalt sok ember a járványban.

„A főpolgármester úr is kiváló tanulmányt fog írni a Pesti úti idősek otthonban történt fertőzésekről, kétségem sincs effelől. De meghalt közben több mint 40 ember. Ha egy Tarlós István típusú ember a főpolgármester, akkor odamegy, beleáll, kézbe veszi a védekezést és rendet tesz” – mondta Orbán Viktor.

Karácsony és Tarlós viszonya

Tavaly ősszel úgy tűnt, hogy Tarlós István és Karácsony Gergely között korrekt viszony alakult ki. Amikor a volt főpolgármester leköszönt, akkor többször elmondta, hogy elmúlt a kampány, elmúlt a harc kettőjük közt.

Törvény szerint háromhavi bérnek megfelelő végkielégítés járt volna Tarlós István leköszönő főpolgármesternek, Karácsony Gergely azonban azt javasolta a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén, hogy ezt a 3,8 millió forintot duplázzák meg. A képviselők többsége megszavazta az indítványt, így Tarlós István így összesen 7,6 millió forintot kapott. Karácsony Gergely mindezt a megbecsülés jeléval magyarázta.

ÉRDEKES SZTORI: Tarlós István: Úgy ébredek, hogy 25 másodpercig azt hiszem én vagyok még a főpolgármester

Tarlós levelet írt Orbán Viktornak

Tarlós István, miután elveszítette Karácsony Gergellyel szemben a választ, Orbán Viktor tanácsadója lett. Néhány napja kiszivárgott Tarlós István miniszterelnökhöz írt friss levele. Ebben azt javasolja, hogy  több fővárosi beruházást halasszanak el vagy egyáltalán meg se valósítsák azokat és több beruházásról is teljesen másként vélekedik, mint egykor főpolgármesterként. Az erről szóló érdekes cikkünket ide kattintva lehet elolvasni.

Kiemelt kép: Tarlós István és Karácsony Gergely – BPK-montázs