A következő három napban megszervezzük a jövő hét védekezését azért, hogy továbbra is képesek legyünk minden bajbajutottnak segítséget nyújtani – ezt Orbán Viktor miniszterelnök mondta szerdán délután, útban a debreceni laktanya felé.

Onnan fognak dolgozni

A kormányfő a Facebook oldalára feltöltött videóban azt mondta, a következő három napban ott fognak dolgozni. Ennek az az oka – folytatta -, hogy a szerda hajnali jelentések szerint már 429 ezer menekült érkezett Magyarországra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rengeteg menekült érkezik

A napi menekült adatokat a rendőrség is közölni szokta a honlapján, ma reggel azt írták, kedden 2571 menekültet fogadtak a fővárosi pályaudvarokon. A közleményből kiderül: az ukrajnai háború elől 2022. március 15-én 2571 ember, köztük 849 gyermek érkezett Budapestre vonattal. A legtöbben információt kértek, illetve egyénileg utaztak tovább, vagy rokonokhoz mentek. Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 46 ember, köztük 26 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

FRISS!

Nem csitul a háború

Orbán a feltöltött videójában arról is beszélt, hogy a háború nem csitul, hanem kiterjed, és mivel a háború kiterjed, így “fennáll annak a veszélye, hogy a jövő héten még többen érkeznek majd Magyarországra, és ez óriási kihívás elé állít bennünket.”

Sokan jönnek

Hozzátette: azért jönnek ilyen sokan, mert most már nemcsak a háború elől, hanem a háborúból is menekülnek.

Ez is érdekelhet:

A jövő hét védekezéséről is beszélt

“Büszkék vagyunk arra, hogy Magyarország eddig minden menekültet el tudott látni, a következő három napban megszervezzük a jövő hét védekezését azért, hogy továbbra is képesek legyünk minden bajbajutottnak segítséget nyújtani” – fogalmazott a miniszterelnök. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a teljes felvétel:

Kiemelt kép: Orbán Viktor – Forrás: Facebook