A fővárosi nyomozóknak 81 kilós drogfogásuk volt egy budapesti mélygarázsban, ahol két dílert azonnal elkaptak, a harmadik társuk viszont elmenekült. A rendőrök lefoglaltak negyedmilliárdot érő kábítószert, járműveket és fegyvereket is. A harmadik elkövetővel szemben elfogatóparancsot adtak ki.

Átadásra készültek

A miskolci nyomozók kábítószer-kereskedelem miatt folytatnak eljárást a 36 éves K. Krisztián és a 37 éves S. Sándor ellen, akik egy fővárosi találkozóra készültek, hogy jelentős mennyiségű kábítószert adhassanak át egymásnak. A rendőrök 2021. január 29-ére rendőrségi akciót szerveztek a budapesti helyszínre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

Mélygarázsba hajtottak

A drogkereskedők az üzletük lebonyolításához egy 13. kerületi mélygarázst választottak, ahol több sporttáskát tettek át egyik kocsiból a másikba. A nyomozók ekkor ütöttek rajtuk, és el is fogták a helyszínen K. Krisztiánt és S. Sándort. A helyszíni szemle során 44 fél kilós csomagban összesen 22 kilogramm marihuánát találtak. 

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Több drog is volt náluk

A két drogdíler elfogását követően nem dőltek hátra a rendőrök, és folytatták a nyomozómunkát, melynek eredményeként felderítették a többi kábítószer-szállításra használt járművet és tárolóhelyet. Ezekből további 59 kilogramm marihuánát, 220 gramm kokaint és két fegyvert foglaltak le, amelyeket szakértő bevonásával vizsgálnak. A két dílertől összesen 24 millió forint értékű eurót foglaltak le a rendőrök.

Rengeteg kábítószert foglaltak le a rendőrök

Negyedmilliárdos drogfogás

A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke körülbelül negyedmilliárd forint, ami azt jelenti, hogy ez volt az elmúlt évek egyik legnagyobb magyar drogfogása.

Elmenekült a harmadik társuk

A drog átadását a közelből figyelte a találkozó szervezője, egy 33 éves férfi, akinek azonban sikerült elmenekülnie a rendőrök elől. A rendőrök a díler elfogására január 29-én, este Baranya megyében jelentős létszámú rendőri erőt vontak össze. A drogkereskedő a szökéshez használt autóját hátrahagyta, és elrejtőzött a hatóságok elől. Ellene elfogatóparancsot adtak ki.

Őrizetbe vették őket

A nyomozók a két elfogott dílert gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vételük mellett előterjesztést tettek S. Sándor letartóztatásának, míg K. Krisztián bűnügyi felügyeletének indítványozására. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni

Mutatjuk a 81 kilós drogfogást

Félbeszakították a nyomozók a drogügyletet

Kiemelt kép: A rendőrség helyszíni felvételei – Forrás: police.hu