Durva hármas karambol történt pénteken a Nagykörúton. Egy Opel Astra sofőrje tök részegen nekiment egy elektromos BMW-nek, majd segítségnyújtás helyett a gázra lépett. A Baross utcai kereszteződésnél ezután belerohant egy szabályosan közlekedő Fordba, majd egy Peugeot furgonnak csapódott. Ezt követően az Opel részeg sofőrje és utasa elszaladt, a közterületesek hozták őket vissza. Kiderült, hogy a sofőr még a vezetéstől is el volt tiltva, bilincsben vitték el a rendőrségre.

Segítségnyújtás helyett elmenekült

Péntek délelőtt egy Opel Astra kombi közlekedett három férfival a 6. kerületben a Teréz körúton a Blaha Lujza tér felé. Haladása során eddig ismeretlen körülmények között ütközött egy fekete színű BMW 340i-vel, ám az elvárható segítségnyújtás helyett simán elhagyta a helyszínt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Leszakadt az Opel eleje

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Leolvasta a rendszámot

A BMW fiatal vezetője próbált utána menni, de járműve károsodása miatt akadályozva volt, ezért csak a József körút elejéig jutott. Ott a sofőrnek még volt annyi lélekjelenléte, hogy leolvassa a menekülő autó rendszámát.

Nagy volt a felfordulás a körúton

Nekiment egy Fordnak

A belső sávban száguldó Opel ezután a Baross utcai jelzőlámpás kereszteződésben áthajtott a piroson és nekiment a Kálvin tér felől szabályosan érkező Ford Explorernek. Az ütközés hatására mindkét autó a villamossínekre sodródott, ám az Opel ekkor még nem lassult le eléggé, áttért a szemközti oldalra, és frontálisan ütközött a József körút belső sávjában érkező Peugeot Partnerrel.

Összetört a Ford eleje és az oldala

Elfutottak a második baleset után

Az Opel sofőrje és utasai a balesetet követően azonnal kipattantak az autóból és elfutottak. Őket a kerületi közterület-felügyelet gyorsan a helyszínre érkező munkatársai hozták vissza a helyszínre, ahol kiderült, hogy a sofőr ittasan, vezetéstől eltiltva, jogosítvány nélkül vezette az Opelt.

Ledörzsölte a szép új BMW oldalát

Meg akarta verni a vétkes sofőrt

A Ford sofőrje a baleset utáni pillanatokban dühében meg akarta verni az Opel sofőrjét, de végül vissza tudták őt tartani. Az Astra mindhárom utasa megsérült az eset során, mivel nem voltak bekötve, az ittas sofőr az oldalát, az egyik utas a bal vállát fájlalta – a mentők a sofőrt bilincsben, rendőri kísérettel szállították kórházba, de két utasát is mentő vitte el.

Sokáig tartott a helyszínelés

Megúszta a nagymama

A Ford sofőrje a fején sérült meg, de ő saját felelősségére a helyszínen maradt. A Peugeot-t vezető középkorú férfi, a hátul utazó nagymama, és szintén az utastérben tartózkodó kutya nem sérült meg, mint ahogyan a BMW vezetője sem.

Pótlóbusz járt a villamosok helyett

A fővárosi hivatásos tűzoltók is a helyszínre vonultak, áramtalanították a járműveket. A hármas karambol miatt a 4-es és a 6-os villamosok helyett a Blaha Lujza tér M és a Corvin-negyed M között bő egy órán keresztül pótlóbusz közlekedett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/G.K.