A négynapos hétvége alatt csak  szombaton lesznek nyitva a boltok, jelentős tömeg várható az üzletekben, érdemes előre gondolkodni.

4 napos hétvége

A húsvét miatt április 15. péntektől április 18. hétfőig tartó hosszú, négynapos hétvége lesz. Ezen belül a péntek, a vasárnap és a hétfő is ünnepnap lesz, amely azt jelenti, hogy csak szombaton lesznek nyitva a boltok. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

3 napig zárva lesznek a boltok

Ezért a legtöbb üzlet, köztük a legnagyobb boltláncok közül az Aldi, az Auchan, a Lidl, a Penny, a Tesco és a Spar egységei is zárva lesznek ezeken a napokon. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A Penny nyitvatartása

 • április 15-én, pénteken (nagypéntek) valamennyi bolt zárva tart;
 • április 16-án, szombaton az üzletek szokásos nyitvatartási rend szerint működnek;
 • április 17-én, vasárnap (húsvét) a boltok zárva tartanak;
 • április 18-án, hétfőn (húsvét) a boltok zárva tartanak;
 • április 19-től az üzletek a szokásos nyitvatartási rend szerint tartanak nyitva.

Nincs egységes nyitvatartási idő

A magyar láncok, a CBA, a Reál és a Coop esetében nincs egységes nyitvatartási rend. Mivel kisboltok is vannak köztük, a boltvezetőn múlik, hogy mikor lesznek nyitva az ünnepek alatt. Ugyanez a helyzet a Spar franchise-hálózatának egyes tagjaival, például a benzinkutakon elérhető boltokkal.

Ezek a boltok lesznek nyitva

Szintén nyitva lesznek a benzinkutk saját shopjai, valamint az éjjel-nappalik országszerte, például a Budapesten számos üzlettel rendelkező Roni- és Manna-boltok.

Vissza veszi a Lidl a Kindereket

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, nyugta nélkül is visszaveszi a Lidl azokat a Kinder termékeket, amelyek szalmonella fertőzést okozhatnak. A termékből Magyarországra is érkezett, az élelmiszerlánc visszafizeti a csoki árát, annak ellenére, hogy egyelőre vásárlói panasz nem érkezett hozzájuk.

Az érintett termékek

 • Kinder Schokobons 125g
 • Kinder Schokobons 200g
 • Kinder Schokobons 300g
 • Kinder Surprise Maxi 100g
 • Kinder Maxi Mix Plüssfigurával 133g
 • Kinder Advent naptár 133g
 • Kinder minimix adventi naptár 127g
 • Kinder mini eggs mogyoró 100g​​​​​​​

Egy belga gyár a ludas

A napokban írtunk arról, hogy az Európai Unió több tagállamában jelentettek szalmonellás megbetegedéseket, amelyekről bebizonyosodott, hogy a belga Arlon üzemben készült, különféle Kinder csokoládétermékekhez köthetők.

Magyarországra is érkezett a termékből

A belga élelmiszerbiztonsági hatóság vizsgálata alapján Magyarországra is érkeztek szennyezett termékek. A Nébih megkezdte az érintett termékek nyomonkövetési vizsgálatát, a pontos termékadatokról. Az első figyelmeztetést három napja adták ki, most frissítették a visszavont termékek listáját. 

Szalmonella tünetei

A szalmonella okozta fertőzés jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható, egyéntől függően a fertőzés tünetmentes is maradhat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Aldi áruház – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu