A vasárnapi mogyoródi Forma–1-es futam miatt megnövekedett a helikopterforgalom Budapest fölött, az agglomeráció és a főváros több pontján a szokásosnál jóval többször repültek helikopterek. Egy ilyen repülőút nem vészesen drága, két ember akár már 300 ezerért megfordulhat Budapest és Mogyoród között.

Külön ajánlat a száguldó cirkuszra

A Forma-1-re külön ajánlatokkal készülnek a helikopteres cégek. Többnél van Hungaroring-transzfer, mivel a mogyoródi futam idejére nagyon sok olyan külföldi érkezik az országba, akik könnyebben megengedhetik maguknak ezt a szolgáltatást – írja a Telex.

Kikerülni a dugókat

A pálya felé hömpölygő, felfoghatatlanul nagy tömeg akkora dugókat szokott okozni, hogy közülük jó páran juthatnak arra a döntésre, hogy inkább kifizetnek egy nagyobb összeget a helikopterre, és akkor 15-20 perc alatt odaérnek a pályához. A Telex összeszedte a helikopteres cégek ajánlatait.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ajánlatok

  • Itt például személyenként:
  • 63 ezer forintba (160 euróba) kerül egy Budapest–Hungaroring út,
  • 75 ezer forintba (190 euróba) kerül egy Hungaroring–Budapest út,
  • egy oda-vissza út pedig 138 ezer forintba (350 euróba) kerül.

Háztól házig

És ha egy oda-vissza útnál az utas nem önállóan megy el a felszállóhelyig, hanem azt kéri, hogy előtte a hotelnél vegyék fel, és utána ott tegyék le, akkor plusz 20 ezer forintot (50 eurót) kell fizetni.

300 ezer egy retúr

Tehát egy budapesti hotelből induló és oda érkező kétfős Hungaroring-transzferért 300 ezer forint körüli összeget kell fizetni.

Ferihegy megdobja az árakat

Ezek az árak viszont elképesztően megnőnek, ha a ferihegyi reptér és a Hungaroring között szeretne valaki helikopterrel közlekedni. Egy oda-vissza út ilyen esetben több mint 1,2 millió forintba kerül (3100 euró). Viszont akkor is ennyi összesen a díj, ha 3-4 fő utazik egyszerre a gépen.

15 gép repked

Az érintett cég azt írja a honlapján, hogy nagy érdeklődés esetén 10-15 helikopterrel szállítják az utasokat a Hungaroringre és vissza.

Hírhedt gép

Viszont ennél valamelyest olcsóbban repül az a cég, amely politikusokat is reptetett, ők 4 főt körülbelül 800 ezer forintért (2000 euróért) elvisznek a Ferihegy–Hungaroring–Ferihegy viszonylaton. Ha pedig a Duna partján lévő Budapest Riverside Heliporton szállnak le és fel az emberek, akkor 110 ezer forintba kerül fejenként egy oda-vissza út a mogyoródi pályára.

Helikoptertaxi

Egy-egy helikopteres cég kínál „taxi” lehetőséget is, vagyis szinte bármilyen útvonalon elvisznek az adott feltételekre kikalkulált áron.

Gyereknapon se repültek ennyien

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportál beszámolt róla, legutóbb gyereknap alkalmával volt óriási a légiforgalom a Budaörsi Repülőtér, Kamaraerdő és a 11. kerület felett. Több helikoptert, kisrepülőt lehetett kipróbálni, sőt aki ügyes volt, felülhetett arra a sokat fotózott helikopterre is, amellyel politikusok utaznak, például celebek vidéki lakodalmába.

Kiemelt kép: budaörsi repülőtér