A 9 éves fiúra egy kőkerítés dőlt rá, amelyet egy teherautó döntött ki. A sofőrt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették a rendőrök.

Így történt a tragédia

Ahogy írtunk róla, a 20. kerületi Mártírok útján egy tehergépkocsi egy iskola udvaráról állt ki, ám közben kidöntötte a kerítést, amely rádőlt egy 9 éves kisfiúra, aki olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. A gyermek édesanyja is megsérült, őt a mentők kórházba vitték. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Őrizetbe vették a sofőrt

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztálya halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség miatt gyanúsítottként hallgatta ki a tehergépkocsi 48 éves vezetőjét, akit a rendőrök őrizetbe is vettek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Sokkot kaptak a szülők

A 9 éves fiút, Ricsit az anyukája kísérte, ő a lábán sérült meg, gyorsan kiszabadította magát, majd az őrület határán nézte végig kisfia haláltusáját. A szemtanúk szerint ő is és a helyszínre hamarosan megérkező férje is nyugtatót kapott a mentőktől. A szülők teljesen összeomlottak, de a szemtanúk közül is többen sokkot kaptak. Akárcsak a teherautó sofőrje, akit a rendőrök kísértek el a helyszínről. Kedd délután a helyszínen volt az áldozat nagypapája. A megtört férfi azt mondta: körül akart nézni, nem érti, hogy történhetett meg ez a felfoghatatlan tragédia.

Összeomlott a nagypapa

Miért pont ebben az időben kellett a teherautónak itt lennie. Fél 8-kor, amikor tele az udvar, a bejáratok az iskolába érkező gyerekekkel?! – törölgette könnyes szemeit Péter. A gyászoló nagyszülő elmesélte, hogy hajdanán ő is focizott, így aztán különösen büszke volt unokájára, aki szintén ezt a sportot választotta.

Ügyes volt Ricsi

„Nemcsak a fociban volt ügyes, folyton vasútmodelleztünk a gyerekkel. Ma hajnalban felkeltem és festettem neki egy modellt, amit délután együtt akartunk befejezni. Ez már sosem történhet meg. Nagyon féltem a fiam, mert ő szívbeteg, akár bele is halhat ebbe a tragédiába.”

Nővére is idejár

„Ricsinek van egy nővére, ő szintén ebbe az iskolába jár. Ő már felsős, a főbejáraton megy be, ezért nem volt ott, amikor Ricsiékre a hátsó bejáratnál rádőlt a kerítés. Hála Istennek, ő nem látta ezt a szörnyűséget” – mondta a nagypapa.

Sikeres focista volt

A 9 esztendős Ricsi az Airnergy Hungary Footbal Club U9-es csapatának igazolt játékosa. Edzője, a fiatal Dévényi Dániel teljesen összetört, mint ahogyan az egész edzői stáb. „Én ismertem legjobban, bár egy hónapja már nem én edzem, feljebb került az U11-be. Két évig dolgoztam vele, tisztelettudó, hajtós, eszes, remek ballábas csatár volt. Imádta a focit, nagy jövő előtt állt, nemcsak a családnak, nekünk, a csapatnak, de szerintem az egész magyar labdarúgásnak óriási veszteség a tragédiája” – mondta a korábbi edző.

Pszichológus segít

Lernyei Ákos, a pesterzsébeti Gyulai István Általános Iskola igazgatója a Blikknek elmondta, hogy minden osztályban az osztályfőnökök pszichológus segítségével beszélik át a történteket, a tanítási órák elmaradnak, a gyerekek állapotától függ, hogy mikor térhetnek vissza az órarend szerinti oktatáshoz. „Szünet nem lesz, s bár a tantestület jobbnak tartja, ha a gyerekek együtt vannak és szakember segítségével beszélik ki a gyászukat, ha a szülők úgy gondolják, hazavihetik a gyerekeiket, s a holnapi napra sem kérnek igazolást senkitől, aki úgy gondolja, otthon, családi körben akarja feldolgozni a történteket.”

Nem tudtak beszélni a sofőrrel

Panyi László, a balesetben részes teherautót üzemeltető papírfeldolgozó vállalat ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy még semmiféle részletet nem tudnak a balesetről. Alkalmazottjukkal sem tudtak beszélni, annyit tudnak, a sofőrjüket nagyon megviselte a tragédia, a helyszínre érkező mentőknek őt is el kellett látniuk – írja a Blikk.

Ki hibázott?

A cég jogi képviselője tartja a kapcsolatot a rendőrséggel, a helyszínelés és a szemtanúk meghallgatása után dönt csak a hatóság arról, ki ellen indít gyanúsítottként büntetőeljárást, annak mi lesz a pontos minősítése. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: G.K.