Csak az anyja és az apja elvesztése után tudta meg, hogy valójában örökbe fogadták. A születési anyakönyvi kivonatán a Paudits név szerepelt, de szülei a kislány védelmében ezt megváltoztatták. A 2018-ban elhunyt Jászai Mari-díjas színművész lánya, Emília ma már azt is tudja, kik a vér szerinti szülei, de egyelőre nem szeretne találkozni velük.

Megtörte a csendet

Megtörte az évek óta tartó hallgatást Paudits Béla lánya, Emília. A fiatal édesanya elmondta: szó sincs arról, hogy elveszett volna Paudits végrendelete, ő pedig kizárná az örökségből Jánost, aki évekig az apja támasza volt, és azóta is a színész budai lakásában lakik. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A törvények szerint

„A hagyatékkal kapcsolatban minden úgy történik, ahogy azt a törvény írja. Van végrendelet, János és én is örökösök vagyunk, sosem akartam őt kizárni, tiszteletben tartom édesapám akaratát. Hiszen éppen azért fogadta be Jánost, hogy állandó felügyelet alatt legyen akkor is, amikor nagyon beteg, de mindemellett nagyon jó barátok is voltak” – fogalmazott a színművész lánya.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megváltoztatták a nevét

Emília születési anyakönyvi kivonatán a Paudits név szerepelt. Ezt azonban a szülei megváltoztatták, mert óvni akarták az esetleges bántásoktól. Így kapta azt a nevet, amit apja anyukája viselt, és ezt büszkén viseli a mai napig.

Kiderült, hogy nagyapa lesz

Emília 2016-ban elveszítette az anyját, majd két év múlva az apja, a neves színész is elhunyt. Az anya halála mindkettőjüket megviselte és egy ideig nem is találkoztak. Miután azonban kiderült, hogy a lány babát vár, azt Paudits Béla is hamar megtudta.

Rengeteget betegeskedett

 „Apám rengeteget betegeskedett, orvostól orvosig járt. Sosem akart ezzel terhelni, de mellette akartam lenni a bajban is. Emlékszem, épp a halála előtt két héttel beszéltük meg, hogy végre meglátogathatjuk az unokájával, de sajnos, erre már nem került sor, mert kórházba került. Sosem láthatta Mátét” – mondta Emília a Blikknek.

Táncolni, énekelni tanította

„Amikor apukám bekerült egy műtét miatt a kórházba, utána anyukám hazavitte magához, hogy ápolja. Én még iskolás voltam, de segítettem, ahogy tudtam. Amíg fel nem épült, együtt laktunk. Amikor jobban lett, jött hozzánk, és táncolni, énekelni tanított. Nem voltunk olyan igazi apa-lánya viszonyban, de soha nem voltunk rosszban” – árulta el a fiatal anyuka.

Újabb sokk érte

Emíliát Paudits halála után nem sokkal újabb sokk érte. Kiderült, hogy a szülei, akiket egész addigi életében a vér szerinti szüleiként tisztelt és szeretett, valójában nem azok. Apja egyik ismerőse véletlenül elszólta magát.

Örökbe fogadták

„Miután többüknél érdeklődni kezdtem, találtam olyat, aki tudott arról, hogy egészen pici koromban örökbe fogadtak. Végül megkerestem édesanyám nőgyógyászát, akinél az én kisfiam is született, és akinél – úgy tudtam – én is születtem. Ő megerősítette, amit akkor már sejtettem: nála születtem ugyan, de nem az édesanyám hozott a világra” – mesélt a történtekről Emília.

Nem keresi fel őket

A nő elárulta: ma már tudja, kik a vér szerinti szülei, de egyelőre elege van a sok megrázkódtatásból, így nem szeretne találkozni velük. Most úgy gondolja, hogy talán soha nem is változtatja meg a véleményét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Paudits Béla Fotó: archív