A Pest Megyei Kormányhivatal illetékes szerve eljárást indított, aztán feljelentést tett, de még nem tudni, hogy oldódik meg az Ország úti szemét ügye.  

Útra ömlik a hulladék

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról október elején, hogy egy szeméttelep ledőlt kerítése miatt már hosszú ideje szinte az autóútra ömlik a hulladék Békásmegyeren, Budakalász határában. A helyszíni beszámolók szerint az illegális szemétlerakók is megtalálták maguknak ezt a területet az Ország úton. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Budakalász is sürgeti a megoldást

A budakalászi városvezetés is sürgeti a megoldást. Dr. Göbl Richárd polgármester még májusában levélben kereste meg óbudai kollégáját, mivel állandósultak a méltatlan állapotok a környéken.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Magántulajdonban a terület

A 3. kerületi Polgármesteri Hivatal akkor arról tájékoztatott, hogy az ügy a Kormányhivatalhoz került. Az érintett ingatlan ugyanis magántulajdonban van, a hulladék onnan kerül a közterületre.

Feljelentést tettek

Mindkét önkormányzat emiatt levelet írt a Pest Megyei Kormányhivatalnak, hogy jelezzék a Környezetvédelmi Hatóság felé a tarthatatlan állapotokat. A Kormányhivatal feljelentést tett az ügyben, a 3. Kerületi Rendőrkapitányság pedig nyomozást indított.

Eljárás indult

A napokban megérkezett a Pest Megyei Kormányhivatal tájékoztatása az eddig történtekről. Ebben leírják: a kormányhivatal illetékes főosztálya az Ország út mellett felhalmozott, jelentős mennyiségű hulladékkal kapcsolatban tett bejelentések nagy számára való tekintettel eljárást indított.

Megtiltották a jogellenes tevékenységet

Ezt követően megtiltotta a további jogellenes tevékenységet és arra kötelezte az érintett ingatan tulajdonosát, hogy a szemetet adja át a hulladékgazdálkodó részére.

Végrehajtási szakaszban

A Hulladékgazdálkodási Hatóság többször is megbírságolta az ingatlan tulajdonosát, aki azonban egy alkalommal sem fizetett, így az ügye már végrehajtási szakaszban van.

Bíznak a megoldásban

Aki Békás felé közlekedik az Ország úton, továbbra is szembesülhet a problémával. A kidobott szemét mennyisége hol csökken, hol pedig újra növekszik. A lakossági bejelentések, megkeresések azóta is folyamatosak; a kalásziak bíznak benne, hogy az illetékesek megtalálják a hatékony megoldást – írta a budakalasz.hu

Van itt minden, mint a búcsúban

A környéken lakók egyébként joggal háborodnak fel nap mint nap a szeméthegy láttán, a III. kerületi Ország út Békásmegyer és Budakalász közötti szakaszán lerakott építési törmelék, kidobott háztartási eszköz, vécékagyló, kilukadt gumimedence, gyerekülés, élelmiszercsomagolás vagy éppen üres üveg egyaránt megtalálható, hatalmas mennyiségben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: szeméthegy Budapest határában. Fotó: budakalasz.hu