Közös fotó

Jól van és közös fotóra is vállalkozott az a futónő, aki a Westendben lett rosszul és életét egy leendő szakorvos mentette meg. Most találkoztak a kórházban is. Erről számolt be a Honvédkórház.

Másfél hete esett össze

Mint arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt november 24-én rosszul lett egy amatőr futónő a Westend bevásárlóközpontban. Egy fiatal orvos sietett a segítségére. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Egy fiatal orvos járt arra

Dr. Ágoston Barnabás, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának szakorvos jelöltje, az ügyeleti szolgálatát követően hazafelé tartott és megállt ebédelni az egyik budapesti bevásárlóközpontban – írja a Honvédkórház a közösségi oldalán.

Nézte hogy mit néznek

Az éttermi résznél azt vette észre hogy a “jelenlevők a helyiség egy pontját nézik”. Ekkor látta meg, hogy a dolgozók egy eszméletlen hölgyön próbálnak segíteni.

A protokoll szerint járt el

Odament és átvette az ellátást. Mint a filmeken szokott ez lenni – tesszük ezt már mi hozzá. Elkezdte az újraélesztést, miközben mások értesítették a mentőszolgálatot. Szívmasszázst alkalmazott és a bevásárlóközpontban található defibrillátorral sikerült beindítani a szívműködést.

Jöttek a mentők is

A mentőszolgálat rövid időn belül a helyszínre érkezett, ahonnan a beteget a Honvédkórházba szállították, ahol a gyors, szakszerű beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni az életét, az állapota pedig mára stabil és napról – napra javul.

A nagy találkozó

Az események után bő egy héttel újra találkozott egymással a megmentett és megmentője, Balázs Eszter és Dr. Ágoston Barnabás, illetve a Kardiológiai Osztály részlegvezető főorvosa Dr. Duray Gábor.

Teljes felépülés

A főorvos elmondta: kivételesen szerencsés esetről beszélhetünk, hiszen a gyors ellátásnak köszönhetően a hölgy teljes felépülésében bízhatnak.

Örül, hogy segíthetett

Dr. Ágoston Barnabás pedig arról beszélt, hogy rá is nagy hatással voltak az események és örül annak, hogy megmenthetett egy életet.

A hálás futónő

Balázs Eszter háláját fejezte ki Ágoston doktornak, hogy a helyszínen szakszerűen járt el, valamint megköszönte a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Kardiológiai-, és Intenzív Osztály dolgozóinak odaadó munkájukat.

Az eredeti poszt