A közösségi médiában 2021. február 28-án jelent meg videó egy autósról, aki a felvétel szerint Budapest 17. kerületében, a Pesti úton többször szándékosan áthajt a szembejövő sávba.

A jogsija ugrott

A Budapesti Rendőr-főkapitányság azonosította a jármű vezetőjét. A férfit március 2-án közúti veszélyeztetetés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, vezetői engedélyét elvették. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy 49 éves férfi ült a volán mögött

Az ügyészség most azt írja a nyomozás adatai szerint a 49 éves férfi egy héttel ezelőtt egy budapesti forgalmas úton úgy vezette az autóját, hogy közben a közlekedés biztonságát észszerű indok nélkül, szándékosan veszélyeztette.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A Pesti úton történt az eset

Mint írják a gyanúsított 2021. február 28-án dél körül a 17. kerület, Pesti úton gépkocsival közlekedett. A megalapozott gyanú szerint a férfi a haladása során, közlekedési helyzetből adódó bármilyen észszerű indok nélkül, több alkalommal áttért a szemben lévő forgalmi sávba úgy, hogy ott folyamatos gépjármű-forgalom volt. FRISS! Hiába ordibált segítségért az a nő, akit a HÉV megállóban raboltak ki Szigetszentmiklóson – Egy másik férfi tétlenül nézte végig a sokkoló jelenetet

A szembe jövő autós

Ennek során egy szemből érkező, szabályosan közlekedő gépkocsi sofőrjét fékezésre kényszerítette, valamint a sofőrnek az úttest jobb oldalán lévő szalagkorlát mellé kellett lehúzódnia, mivel csak így tudta elkerülni a gyanúsított járművével történő ütközést.

Ezt írta az eset után az egyik szemtanú

„Kb. 2 órával ezelőtt a Budapest 17. kerületben a Pesti út – Zrínyi utca kereszteződésben a Zrínyi utcából a piros lámpán áthajtva az előttem haladó autó elé kifordult a ………. forgalmi rendszámú ezüst színű Hyundai Accent, majd a Pesti úton haladva folyamatosan ijesztgette a szembe haladókat (köztük egy BKV buszt is) a sávjukba áthúzással. A videót ekkor indítottam be. A Kisvárda utcánál áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és a szemből érkező autóval csak centiken múlott, hogy nem ütköztek frontálisan. A Tápióbicske utcába lefordulása előtt még egy szembejövő autót beijesztett, majd Tápióbicske – Agyagos utca kereszteződésénél a kéziféket berántva majdnem elsodorta az útpadkán közlekedőket. A felvételt elnézve nem lepődnénk meg, ha valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt vezetett volna a közveszélyes sofőr.” – számolt be róla a Budapesti Autósok Közössége.

Közút veszélyeztetést

A gyanúsított cselekménye közúti veszélyeztetés bűntett megalapozott gyanújának megállapítására alkalmas. A gyanúsított a lakóhelyén, tartózkodási helyén, és telefonon sem, így az általa megadott elérhetőségek egyikén sem elérhető, bejelentett munkahellyel nem rendelkezik, ezért megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna.

Fotó a helyszínről:

Fotó: Police

Agresszívan lépett fel

A meglévő adatok alapján, a férfival szemben azért indult több esetben büntető-, illetve szabálysértési eljárás, mert észszerű indok nélkül konfliktusba került a környezetével, és agresszívan lépett fel a körülötte lévőkkel szemben, ezért az ügyészség álláspontja szerint a gyanúsított esetében a bűnismétléstől is megalapozottan kell tartani. EZ IS ÉRDEKELHET: Kétszintes ikerház gyulladt ki Budán, a 2. kerületben: ellepték a környéket a tűzoltók és a mentőegységek, és még a polgármester is feltűnt a helyszínen – fotók

Itt a videó a döbbenetes jelenetekről

Így gondolja az ügyészség

Az ügyészség mindezért, valamennyi körülményt mérlegelve, a férfival szemben csak a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelésére lát alapot, ezért erre tett indítványt. A letartóztatás elrendelése kérdésében a nyomozási bíró várhatóan a mai napon dönt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép. Videó részlet – Forrás: Budapesti Autósok Közössége