Az Erdőkertesi faluházban az Oscar vígjáték, az Operettszínházban a Marica grófnő, az Aranytízben a Mandragóra kerül színre, a Márai Sándor Művelődési Házban a Vacsora gyertyafényben várja a színházkedvelőket. Koncertekben sem lesz hiány: Ripoff Raskolnikov Band a Muzikumban, Liquid Soul I Goa Jonas a Cinema Hallban, 1ső Pesti Rackák Szigetszentmiklóson, a Tutta Forza a Kőrösi Kulturális Központban lép fel. Izgalmas program meglátogatni a Pénzmúzeumot, az ínyenceknek az Éttermi hét top kínálatából válogatni vagy részt venni egy háromnapos bortanfolyamon a CEWIben.

Oscar Erdőkertesen

Az Erdőkertesi Faluházban az Oscar vígjáték kerül színre 2 felvonásban, Háda János rendezésében, parádés szereposztással kínál kellemes estét.

Vígjáték 2 felvonásban

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Vacsora gyertyafényben – színház a Márai Sándor Művelődési Házban

A Vacsora gyertyafényben egy olyan buffon színházi előadás, kabaré, amelyben a nézők egy asztal körül ülve, stilizált vacsora keretében egy abszurd, a társadalmi normákat kifigurázó világba kerülnek. A groteszk, de mégis humoros előadás keretében, uraknak, illetve “parasztoknak” érezhetjük magunkat, akiket ketten is kiszolgálnak: Molnár Csaba és Szabó Veronika.

Marica grófnő az Operettben

Kálmán Imre egyik legnépszerűbb operettje, a Marica grófnő pénteken a Fővárosi Operettszínház színpadán.

Ripoff Raskolnikov Band a Muzikumban

A 18 éves kora óta világot járó, majd hazánkban letelepedő Ripoff Raskolnikov felejthetetlen színpadi jelenlétével – az ország legkitűnőbb blues-americana zenekarának kíséretében – igazán páratlan zenei élményt nyújt. Ripoff szívbemarkolóan énekli meg az emberi érzelmek teljes skáláját. Dalai egyedi hangvételben szólalnak meg szerelemről, veszteségről, reményről a mindennapok nehézségeiről, a szépre való örök törekvésről és az élet minél teljesebb megéléséről; ismét a Muzikum színpadán!

Mandragóra az Aranytíz Kultúrházban

Az Art-Színtér előadása az Aranytízben pénteken: Mandragóra. A vígjáték a halódó középkor eszményeiből való kiábrándulást tükrözi, s az új kor embere tesz benne igazságot: elítéli az öregember és a szép ifjú nő nyilván szerelem nélkül, társadalmi kényszerből létrejött házasságát.

Liquid Soul I Goa Jonas a Cinema Hallban

A goa.hu és a VégrePéntek eseménye a Cinema Hallban, a Népligetben.

Tavaszköszöntő koncert a Kőrösi Kulturális Központban

A kőbányai Tutta Forza zenekar koncertje, vendég a Parafónia zenekar. Vezényelnek: Bakó Rolland és Fabényi Réka. Helyszín: a KÖSZI színházterme (1105 Budapest, Előd u. 1.)

Ferenczi György és az 1ső Pesti Rackák Szigetszentmiklóson

A Nemcsak Jazz Klubba sűrűn visszatérő Rackajam együttes négy tagja 2005-től dolgozik együtt

Ferenczi Györggyel. Fúziós zenét játszanak, melyben fontos szerepet tölt be a magyar népzene a rhytm&blues, a funky, a reggae, a hip-hop és a groove. Ferenczi György és az 1-ső pesti Rackák a XXI. századi városi népzene és a hagyományos műfajok meglepő és egyben érdekes ötvözetét játssza.

Fúziós zene

Megnyílt Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont

A Pénzmúzeumban Európa leginnovatívabb jegybanki élményterét szeretnénk létrehozni – mely Magyarországon előzmény nélküli. Az intézmény koncepciója az élményalapú ismeretterjesztésre épül: a látogatók a hazai és nemzetközi gazdasági folyamatokat a múzeumi élmény által, kreatív, XXI. századi eszközökön, interaktív aktivitásokon keresztül fedezhetik majd fel – hív a március 15-én megnyílt Pénzmúzeum.

Edukáció és élmény

A Pénzmúzeum célja, hogy az elsősorban megszólítani kívánt fiatalok és diákok mellett minél szélesebb közönség számára tegyék átláthatóvá és megismerhetővé a pénzügyi folyamatokat, miközben maradandó kulturális és szórakoztató élményt nyújtanak számukra.

Dining City Étterem hét

Március 17 és 27 között háromfogásos menük egységes áron top éttermekben. A Budapest és környéke étteremkínálatát ITT találják. Asztalfoglalás szükséges!

Alapfokú bortanfolyam a CEWIben

A háromnapos képzés egyik alapvető célja, olyan alapvető borismereteket nyújtson, amellyel nem csak szakmai ismereteiket fejleszthetik, de közvetve a magyar borok és Magyarország jó hírét is erősíthetik. A borkedvelőknek a hasznos ismeretek mellett egy jó hangulatú képzést kínálunk, ahol szinte játszi könnyedséggel sajátíthatják el a borok rendszerezését, a bor-étel párosítást vagy a fontosabb szőlőfajták ismertetőjegyeit.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/erdokertesifaluhaz