A Magyar Természettudományi Múzeumban a ló háziasítását bemutató kiállítás mellett a rovarok elképesztő művészi ábrázolásaiban is gyönyörködhetünk, a kertben Dínópark üdvözöl. Kiss Ádám önálló estje Világvégre címmel a MOMkultban, az Apanap a Corvin Dumaszínházban népszerű nevettetőkkel kínál kellemes estét. Platon Karataev a Várkert Bazárban ad határtalan koncertet.

A ló háziasítása – Az őslovaktól az ősök lováig

A Magyar Természettudományi Múzeum és a Magyar-Turán Közhasznú Alapítvány közös kiállítása a lovak rendkívül érdekes, kontinenseken átívelő történetét kíséri végig, a lófélék evolúcióján, majd a lovak háziasításán át, a lovak történelemformáló szerepének bemutatásáig. Bepillantást nyerhetünk a sztyeppei lovasnomád civilizációk életébe is, amely a magyarság ősi történetének és kultúrájának is meghatározó eleme volt.

Ló-történelem és ló-kultúra

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Művészet és rovarok a Természettudományi Múzeumban

A tudományos-ismeretterjesztő emlékkiállításon különböző vizuális művészeti alkotásokon és installációkon keresztül elevenedik meg a biológia és a képzőművészet kreatív kölcsönhatása.

Ismeretterjesztés a képzőművészeten át

Világvégre a MOMkultban

Engedd meg, hogy egy órára kiszakítsalak a világodból, és beszuszakoljalak az enyémbe. A boldog élet titka, hogy tudni kell magadban alkudozni az elvárásokkal. De a legjobb, ha nincsenek. Albániához képest Magyarország is egy Ausztria. Annyira megfordult a világ, hogy negatívnak lenni manapság pozitív – invitál önálló estjére Kiss Ádám a MOMkultba.

Kiss Ádám önálló estje, előzenekar Elek Péter

Apanap a Corvin Dumaszínházban

Előadják: Kovács András Péter, Csenki Attila, Felméri Péter, Szobácsi Gergő, Szupkay Viktor, Tóth Edu.

Platon Karataev koncert a Várkert Bazárban

Idén januárban jelent meg a Platon Karataev harmadik nagylemeze, a Partért kiáltó, amelynek dalaiban a zenekar tovább merül, és a létezés magját igyekszik körbejárni: módosult tudatállapotokban bolyonganak, találkoznak a határtalannal, valamint szembenéznek önmagunkkal és az elmúlással is. A dalok ezúttal duó felállásban csendülnek fel, az új album számai mellett korábbi szerzemények is elhangzanak majd, de a készülő negyedik lemezbe is bepillantást nyerhetünk.

Partért kiáltó

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/termeszettudományimuzeum