Pár hete derült ki, hogy Tompos Kátya, súlyos betegségben szenved. A színésznő egy speciális gyógykezelésre várt, amelynek olyan magas a költsége, hogy azt már Kátya családja nem tudta kifizetni. A színészek összefogtak és egy jótékonysági estet szerveztek a Szegedi Nemzeti Színházban. A jótékonysági gálán közel 700-an vettek részt.

Összegyűlt a pénzt

A sok, segíteni szándékozó embernek köszönhetően pedig összegyűlt a pénz, amire Tompos Kátyának szüksége van. „Nemcsak erre a gyógykezelésre gyűlt össze, hanem lehet, hogy még egy olyan drágább kezelésre is, amiről nem is álmodtunk. Ez tényleg olyan, mintha az ország összefogott volna valakiért. Az emberek megmutatták, hogy össze tudnak tartani még ebben a fura világban is” – nyilatkozta a a Storynak Hrutka Róbert, az esemény egyik szervezője és a színésznő jó barátja.

Rosszabbodott az állapota

A zenész arról is beszélt, hogyan értesült Tompos Kátya betegségéről. A színésznő mindvégig azon volt, hogy ne verje nagydobra, milyen küzdelmeken megy keresztül az elmúlt években, ám a születésnapja előtt hirtelen rosszabb lett az állapota. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Összefogtak a barátok

„Megtudtam, hogy önerőből már elkezdtek egy kezelést, de tudtam nagyon jól, hogy ez mit jelent anyagilag. Barátokkal igyekeztünk támogatni, de sajnos az a pénz kevés volt, és végül kicsit már erőszakosan, de sikerült elérnünk, hogy megengedje, hogy az emberek segítsenek” – mondta a zenész.

Tompos Kátya betegsége

Tompos Kátya jelenleg immunterápiát kap, ami nagyon megviseli a szervezetét, így még hosszú folyamat, mire a betegség a pozitív irányba változik. A színésznő kórházban van, Hrutka Róbert, a szegedi jótékonysági rendezvényen felhívta őt telefonon, így Kátya belehallgathatott az eseménybe.

Kutató-orvos a barátja

A színésznőt orvos párja is támogatja a betegséggel való harcban. Illetve rengeteg barát, család áll mellette. A színésznő rendkívüli módon tájékozott a betegségét illetően. „Rengeteg latin szót használ, képben van a betegségével. Persze ez betudható annak is, hogy támogatja őt a barátja, aki orvos-kutató, és ezzel foglalkozik”.

Pályafutása

Tompos Kátya Jászai Mari-díjas színésznő. A Színház- és Filmművészeti Egyetem musical szakán végzett 2001–2005 között. A József Attila Színház (2005–2007) és a Bárka Színház (2007–2008) után, 2008–2018 között a Nemzeti Színház tagja volt.. Országos ismertséget a Valami Amerika 2 és a Valami Amerika 3 című filmben szerzett.

Zoránnal is fellépett

2014-ben az Budapest Arénában rendezett Zorán koncerten is fellépett. Több közös dalt adott elő az énekessel. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Tompőos Kátya a Zorán koncerten

Kiemelt kép: Tompos Kátya – Forrás: YoutTube.com