A péntek esti bajnoki meccs után a szurkolók buszait biztosító rendőrmotoros elesett, olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, ha a bajtársai nem kezdik meg azonnal az újraélesztését az úton, lehet, hogy már nem él. Végül kórházba szállították.

Rendőri felvezetés

Péntek éjjel, az Újpest FC – MOL Fehérvár FC bajnoki meccs után a fehérvári szurkolókat rendőri felvezetéssel különbuszok szállították a Kelenföldi pályaudvarra, hogy ne legyen atrocitás, illetve hogy elérjék a vonatot Székesfehérvárra. A motoros rendőrök lezárták a kereszteződéseket a buszok áthaladásának idejére, hogy akadálytalanul tudjanak közlekedni. Már a pályaudvar közelében jártak, amikor megtörtént a baj. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez a balesetet szenvedett rendőr motorja

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megkülönböztető jelzés

Az Etele út és a Tétényi út kereszteződését lezáró motoros rendőr a konvoj elhaladása után fel akart zárkózni, illetve ki akarta előzni a buszokat, ezért a megállóban megkülönböztető fény és hangjelzés használata mellett felhajtott a villamospályára, mivel a szűk Etele úton a buszok mellett nem fért volna el.

Itt történt a baleset

Gázfröccs

Azt viszont kihagyta a számításból, hogy ezen az új szakaszon élő füvet telepítettek a sínek közé, amely nemcsak besüpped, de csúszik is. Már a Burger King magasságában problémája adódott, a nyomok alapján elakadt, de onnét még egy gázfröccsel ki tudott jönni.

Helyszínelés nyomai

Megcsúszott és elesett

Utána viszont rákapcsolt, de az egyik busz mellé érve megcsúszott és elesett. Először nekicsapódott a motorral együtt a mellette haladó busznak, majd fejjel az egyik elválasztó terelőkúpra zuhant. Természetesen használta a bukósisakot, de az is eltört, az Ikarus pedig, bár a sofőr az utasok jelzéséből már látta, mi fog történni, teljesen tömötten, tempósan haladva csak több méter után tudott megállni.

A busz oldalán karcolás jelzi az ütközést

Eltört a bukósisak

A bukósisak oldalt eltört, a rendőr koponyája súlyosan megsérült, sok vért vesztett, mintegy fél óráig élesztették újra, bajtársai kezdték meg az újraélesztést, nekik köszönheti, hogy életben van. A kiérkező mentők a ruhát is levágták is róla, végül nagy küzdelem árán sikerült stabilizálni az állapotát és kórházba tudták szállítani.

A motor darabjai az úton voltak

Életmentés a helyszínen

A lassító, majd fékező buszon olyan sokan voltak, hogy tulajdonképpen nem volt helye elesni senkinek sem, így senki sem sérült meg, de a szurkolókat leszállították, aki így lekésték a vonatot és éjfél után értek Székesfehérvárra. Az életmentés és a helyszínelés idejére, üzemzárásig az 1-es villamosok helyett pótlóbuszok közlekedtek, de azok is terelve, az 58-as buszt pedig elterelték az Etele útról. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Képek: BudaPestkörnyéke.hu/GK