Oszter Sándor özvegye, Failoni Donatella nagyon várja már, hogy visszatérhessen imádott balatoni nyaralójába, amely számos, a férjével közös emléket őriz.

Márciusban költözik át a Balatonra

A zongoraművésznő, aki jelenleg diósjenői birtokukon van, minden év márciusában szokott átköltözni a balatoni otthonába, ahol egészen őszig marad, és ahonnan csak októberben tér vissza. A hegytetőn fekvő ház igencsak sokat jelent számára, hiszen néhai férje, Oszter Sándor azzal lepte meg őt. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

„Mutatok neked valamit”

„Amikor kicsi voltam, mindig az olaszországi, mesés Lago Maggiore partján nyaraltam, de mégis a Balatonban önfeledten játszó gyerekekre irigykedtem. Az én férjem ezt tudta, és egyszer azt mondta nekem: na, gyere velem, mutatok neked valamit” – mesélte a művésznő.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Igazi úriember volt

„Megérkeztünk egy balatoni hegy lábához, ő felmutatott a tetején lévő épületre: az a fehér ház ott, kedvesem, a tiéd! Ilyen volt ő, igazi úri ember, igazi gavallér. Tőle megkaptam azt, amire mindig vágytam!” – folytatta.

 Már van segítsége

„Azóta az a hely az igazi otthon számomra, márciustól októberig ott élek. Már csak pár nap és újra ott leszek, kertészkedem, igaz, már nem egyedül. Én sem vagyok már fiatal, nagy a telek, de szerencsére van segítségem, egy tüneményes erdélyi asszony személyében” – mesélte az özvegy, aki másfél évvel ezelőtt ugyanebben a nyaralóban veszítette el szeretett férjét.

Meg kell tanulnia férje nélkül élni

Bár nehéz időszakot tudhat maga mögött, tisztában van vele, hogy meg kell tanulnia a férje nélkül élni. Ennek ellenére leszögezte: sosem tudna mást szeretni.

„Összezavarodtam egy kicsit”

„Összezavarodtam egy kicsit, a gyász nagyon erős, vannak nehezebb és könnyebb napok, de a lányomnak és az unokámnak szüksége van rám. Igaz, ez már egy másik élet, meg kellett tanulnom nélküle élni. A hiánya sosem fog megszűnni, de már jól érzem magam” – fogalmazott a Borsnak.

Vannak még hódolói

„77 éves vagyok, jól tartom magam, és a mai napig vannak hódolóim, de lehetetlen mást szeretnem! Ez egy zsigeri kapcsolat volt, még akkor is, ha nagyon nehéz ember volt az én szerelmem, Sándor. Szokták is mondani a barátok, hogy olyan nehéz ember volt, hogy miatta, ha eljön az én időm, Isten majd a jobbjára fog ültetni egy székre!” – mondta Failoni Donatella.

Nehéz időszakon van túl

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportálon beszámoltunk róla, az elmúlt év végén felröppent a hír, hogy egy Kossuth-díjas színművész özvegye önkezével fordult maga ellen. Voltak, akik úgy gondolták, hogy Oszter Sándor özvegyéről, az olasz–magyar származású zongoraművészről volt szó.

Élvezi az életet

A Bors akkori megkeresésére Failoni Donatella jókedvűen vette fel a telefont. Férje, Oszter Sándor 2021 októberében halt meg, nehéz volt számára az eltelt időszak. Elmondta, bizonyos pillanatokban úgy érezte, hogy a poklot is megjárta.

Megijedtek az ismerősei

Tisztában van azzal, hogy amiket a közösségi oldalán posztolt, az megrémítette több ismerősét is. Azt ígérte, a jövőben nem fog hasonlót tenni. Hozzátette, ha valaki nyilvánosan közzétesz szomorú gondolatokat, attól még nem kell rögtön arra gondolni, hogy önkezével kioltja az életét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Failoni Donatella – Forrás: Facebook