Családbarát programokkal, bővülő sportolási- és rekreációs kínálattal, és a Liget attrakcióit bemutató, vezetett épület- és parksétákkal várja a nyári szezonban a látogatókat a Városliget. Az évadot a BalloonFly születésnapja indítja, amelyet nyitása óta eddig 54 ezer utas próbált ki.

Egy éve tért vissza a ballonozás

Egy éve tért vissza 120 év után a Városligetbe a ballonozás. A kilátó egy talajhoz rögzített légi kilátópontként működik a Széchenyi fürdő szomszédságában lévő Mimóza dombon, ahol a kosárban egyszerre akár 30 utas emelkedhet 150 méter magasra – mondta el Gyorgyevics Benedek, a Liget Budapest Projekt megvalósításáért felelős Városliget Zrt. vezérigazgatója. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Öt perc alatt emelkedik fel

A hélium gázzal töltött léghajó gyakorlatilag egy szabadtéri liftként működik, tehát nem hagyja el le- és felszállóhelyét, a Mimóza dombot. Mintegy 5 perc alatt éri el a 150 méteres maximális magasságát, ugyanennyi időt tölt el a levegőben, s szintén 5 percnyi idő alatt tér vissza a felszínre. Ebből a magasságból a látogatók tiszta idő esetén egész Budapestet és környékét megcsodálhatják madártávlatból.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

54 ezren emelkedtek a magasba

Az élményballonozáson a budapestiek és a hazánkba látogató turisták eddig összesen 54 ezren vettek részt. A ballon 131 napon, közel 1200 órát töltött a levegőben és mintegy 4300 alkalommal emelkedett a magasba.

Első a biztonság

A ballon üzemideje nagymértékben függ az időjárástól, az utasok biztonsága érdekében csak a megfelelő szél- és csapadékviszonyok között emelkedik fel.

Emléket állít

A Mimóza domb az évtizedek alakulásával elvesztette kilátó funkcióját, a ballon-kilátó viszont visszaidézi ezt az időszakot és egyúttal emléket is állít a Liget és légi bemutatók, attrakciók két évszázados, rendkívül népszerű hagyományának.

Már 1896-ban is repültek  

A Városliget fölé emelkedő légballonok közül a legtöbbször fotózott, ikonikus szerkezet a Ballon Captif volt, a millenniumi ünnepségek idején, a városligeti Ezredéves Kiállításon, 1896-ban. A párizsi léghajós, Louis Godard kapitány működtette pányvás léggömb egyszerre 12-14 utast röpített a magasba, óriási népszerűségnek örvendett, naponta tucatnyiszor indult útra – írta a ligetbudapest.hu.

Ingyenes nyári programkínálat

A projekt vezetői bejelentették: a Liget Budapest ingyenes nyári programkínálattal várja a látogatókat, melyek között gyermekszínház, fenntarthatóságot bemutató edukatív játékok, élőzenés salsa, jógaórák, és más programok is megtalálhatók lesznek. Emellett vezetett épület- és parksétákra is lesz lehetőség.

Vezetett séták is lesznek

A nyári évad programjain az ingyenesen kiváltható Liget+ tagsággal térítésmentesen vehetnek részt a látogatók, míg a vezetett sétákra szóló jegyeket kedvezményesen vásárolhatják meg – tette hozzá a vezérigazgató. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a ballon kilátó. Fotó: ligetbudapest.hu