Október végén új egységgel bővül a Rossmannn drogérialánc magyarországi hálózata, ezzel 235 boltja lesz a cégnek. Nagykovácsiban lesz új boltja a cégnek.

Az első

Az új üzlet a Budapest mellett lévő Nagykovácsiban kapott helyet, a településen a Rossmann lesz az első drogérialánc, a rivális 260 bolttal rendelkező drogerie marktnak – a boltlánc térképe szerint – nincs üzlete – írja a napi.hu.

A Rossmann már toboroz

A hirdetések között már felbukkan az az álláshirdetés, amelyben a cég eladót keres a nagykovácsi üzletébe. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Nagykovácsi gazdag településnek számít

Az ötezernél nagyobb települések (Budapest nélküli) rangsorát Üröm vezeti, ahol 55 százalékkal haladja meg az egy főre jutó vásárlóerő az országos átlagot. Budaörs a második, Paks a harmadik, Nagykovácsi és Solymár követi őket.

Remek helyen található

Nagykovácsiban majd 8000-en laknak. Itt található az amerikai iskola is. A település adottságai miatt élénk a turizmus, jellemzően a hétvégi gyalogos és biciklis kirándulók száma magas. A település külterületeinek 85%-a természetvédelmi terület.

Bővülés a járvány alatt

A két drogérialánc közül a Rossmann a múlt évben több mint 10 százalékos forgalombővülést ért el, így a nettó árbevétele megközelítette a 100 milliárd forintot, egész pontosan 99,2 milliárd forintot tett ki, szemben az egy évvel korábbi 90,2 milliárd forintos forgalommal.

Előzni készül a Rossmann

Trade Magazin boltrangsora szerint a Rossmann bruttó forgalma 2020-ban 105,5 milliárd forintot tett ki. A lista szerint a drogerie markt bruttó bevétele tavaly 122 milliárd forint volt. szemben az egy évvel korábbi 112,1 milliárddal. 

Versenyfutás

A Napi.hu számára a Pulzus Kutató által idén nyáron készített felmérésből egyébként az derült ki, hogy apró előnnyel vezet a dm a Rossmann előtt a magyar vásárlók körében, ám a nők inkább az utóbbit favorizálják.

Csekély előny

A Pulzus Kutató által készített reprezentatív közvélemény-kutatásból kiderült, hogy 37 százalékuk a dm üzleteiben, 34 százalékuk pedig a Rossmannokban költi a legtöbbet, a Müllert csak 6 százalékuk helyezte az élre. A megkérdezettek közel negyede pedig nem ezekben a boltokban vásárol. 

Kassza nélküli üzlet

Az Aldi a hollandiai Utrechtben nyitja meg az első kassza nélküli üzletét. A 2022 tavaszán nyíló boltban a távozás előtti fizetésről a kasszák helyett szenzorok és egy alkalmazás gondoskodik majd – írja a brit Retail Detail kiskereskedelmi szaklap. 

Címlapfotó: Rossmann Karrier Drogéria