A soroksári futó nő, Kardosné Gyurik Krisztina meggyilkolása hosszú évekig élénken foglalkoztatta a közvéleményt. A nőt 2013 szeptemberében, kocogás közben támadták meg. Holttestére egy közeli bozótosban bukkantak rá. A gyilkos öt évig nem került elő, és még ma is tagadja tettét.

Tíz éve történt

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy 2013. szeptember 25-én, kocogás közben támadták meg egy 36 éves nőt Soroksáron. Holttestét éjjel, a szokásos futóútvonalához közeli bozótosban találták meg, egy nyomkövető kutya segítségével. A gyilkos 5 évig nem került elő, majd 2018-ban egy a gyilkosság helyszínén talált anyagminta egyezést mutatott az akkor börtönben ülő R. Szilveszter DNS-ével. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem ismerte el

A börtönben ülő, akkor 40 éves férfi vallomást nem tett, csak annyit mondott, látta, hogy a nőt egy férfi bántalmazza, odament közbeavatkozni, így kerülhetett rá a DNS-e az áldozatra. Az eset 2019 őszén került a bíróság elé, a koronavírus miatt a tárgyalások végül csak 2020 szeptemberében folytatódtak. A férfit ezt követően 2021 októberében ítélték el első fokon.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az utolsó szó jogán

Másodfokon R. Szilveszter az utolsó szó jogán annyit mondott, vegyék figyelembe, amit az elsőfokú tárgyaláson mondott, vagyis nem ő ölte meg Gyurik Krisztinát, csak megfordította a testét.

Nehéz évek

A nyomozás évei alatt egyébként gyanúba keveredett a férj, aztán a rendőrség két elkövetőt keresett, végül öt esztendővel a rémtett után fény derült az elkövető kilétére is. A majd két méter magas R. Szilveszter a mai napig nem ismeri el a gyilkosság elkövetését.

Egyértelmű bizonyítékok

A bizonyítékok viszont egyértelműek. A férfi DNS-ét azonosították a holttesten, Krisztina telefonját pedig megtalálták az éppen egy másik ügy miatt börtönben lévő férfi letétjében. R. Szilveszter, akit 40 évre ítélték, most az egyik hazai börtönben exkluzív interjút adott a Nyomon vagyunk! stábjának.

„Ott voltam, de semmi több”

„Azt nem vitatom, hogy ott voltam, amikor Krisztina futott. Többet én sem tudok. Azt meg, hogy a bíróság mit állapít meg, ne firtassuk. A harmadfok után nagyon szívesen kifejtem a véleményemet a nyomozásról” – mondta a férfi, aki 40 év múlva szabadulhat, jó magaviselet esetén is.

„Nincs sok értelme”

„Ezt nehéz feldolgozni, az ember vagy felköti magát, vagy nem. Most ülhetnék én is egész nap, hogy mi lesz velem, de nincs sok értelme” – fogalmazott büntetéséről a férfi.

Elfogadhatónak tartja az ítéletet

Krisztina édesanyja az ítélethirdetés után azt mondta a rá várakozó újságíróknak, hogy elfogadhatónak tartja az ítéletet. „Szerettem volna a szemébe nézni, de sajnos nem sikerült. Biztosan sejtette, hogy itt lesz az anyuka, és el akarta kerülni annak a lehetőségét, hogy szembenézzen velem. Remélem, hogy koporsóban jön ki a börtönből” – mondta a meggyilkolt nő édesanyja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: R. Szilveszter – Forrás: BPK