Hétfőn tűnt el otthonából az ötgyermekes Rácz Erika. A 40 éves hódmezővásárhelyi asszony kényszerbetegségben szenved. Az utóbbi időben a gyógyszerek hatására jobban lett, családja nem érti, miért távozott nyomtalanul. Még telefont sem vitt magával, egy fekete Opel Zafirába ült be reggel 7-kor. Párja és gyermekei várják haza.

Otthonából tűnt el Erika

November 29-én hajnalban tűnt el hódmezővásárhelyi otthonából Rácz Erika. A nő egy fekete Opel Zafirával távozott, amelynek rendszáma, NTD-951. Aznap Bajánál látták utoljára az autót, viszont az asszonyról más hír nem érkezett azóta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Problémáiról írt

A 40 éves nő egy érzelmes búcsúlevélben ecsetelte problémáit a közösségi oldalán, mielőtt hétfő hajnalban váratlanul elhajtott az otthonából.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

OCD-ben szenved

„OCD-s vagyok, érintésképtelenség nálam a fő tünet. Éjszakába nyúlóan takarítottam, későn feküdtem, sokszor a házat sem tudtam elhagyni. Mindent fertőtlenítenem kellett. Nem tudtam beengedni embereket az otthonomba fürdés nélkül, még a saját gyermekeimet sem” –írta nyilvános búcsúlevelében Erika.

5 gyermeke várja haza

Erikát párja mellett 5 gyermeke várja haza: a 15 éves Réka, a 9 éves Emma, a 8 esztendős Panka, a harmadik születésnapját nemrég ünneplő Soma és Zénó, aki csupán 9 hónapja született.

A férje autójával távozott

„Nem sokkal reggel hét óra előtt vettük észre, hogy nincsen itthon, eltűnt a kocsimmal. Ekkor olvastam el a hosszú búcsúzkodó üzenetét a Facebook-oldalán. A rendőröktől azóta megtudtam, hogy 130 kilométerre, Bajánál látta a kocsit egy hatósági kamera fél 9 körül. Ötletünk sincs, hova mehetett, de nagyon remélem, visszajön hozzánk. Nagyon várják már a gyerekek is. Bízom benne, hogy nem csinál hülyeséget” – mondta a Blikknek a az asszony párja.

A gyerekek nem tudják az igazságot

Imre és Erika öt éve élnek együtt. A férfi szerint a gyerekek a körülményekhez képest jól vannak. Ugyan tudják, hogy az édesanyjuk elment otthonról, de a pontos részletekről nem tájékoztatták őket.

Bankkártyát vitt magával

Erika vitt magával bankkártyát, de a telefonját otthon hagyta. A nő nyolc éve küzd a betegségével, sokáig nem nézett vele szembe, de augusztusban elkezdett egy terápiát és gyógyszeres kezelést is kapott.

Éjszaka takarított

„A kényszerbetegsége miatt voltak különböző rituáléi, amiket meg kellett csinálnia, hogy jól érezze magát. A házba például nem mehetett be senki utcai ruhában, azt le kellett vennie az előszobában mindenkinek és fürödniük is kellett a belépés után minden egyes alkalommal. Pár órát aludt, mert éjszakába nyúlóan takarított, fertőtlenített. Ezeket pedig minden nap megismételte” – mesélte a nő húga, Marianna.

Javult az állapota

Elmondása szerint a kezelések és a gyógyszerek hatására a nővére sokkal jobban megnyílt és pozitív változásokat is láttak rajta. A családja úgy látta, javult is a helyzete, éppen ezért ők sem értik, miért távozott ilyen hirtelen otthonról.

Mindenben támogatja a családja

Sokszor mondtam neki, bármilyen betegsége vagy gondjai vannak, támogatjuk mindenben és tehet ellene. A gyerekeinek ő jelenti a világ közepét, ők így is szeretik és szükségük van rá.

Személyleírása

Erika kék kabátban lehet 160cm magas 50 kg szőke hajú. Már a rendőrség is keresi. Ha bárki látja Erikát vagy a fekete Opel Zafirát (NTD-951) bárhol kérjük azonnal hívja a rendőrséget a 112-es telefonszámon vagy Pászti- Rácz Andreát a 06304421875-ös telefonszámon. Ismétlem életveszélyről van szó!

Őt keresi a rendőrség

Forrás: Facebook

300 ezer magyar szenved tőle

Az OCD nevű kényszerbetegséget a depresszió után a második leggyakrabban előforduló pszichiátriai kórképnek. tartják. Több embert érint, mint a skizofrénia, a pánikbetegség vagy a súlyos evészavar. Magyarországon 300 ezerre becsülik az OCD-ben szenvedők számát. A betegség egy bizonyos gyógyszercsoporttal kezelhető.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is! A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rácz Erika – Forrás: Facebook