Mindent megtett, hogy lezuhanjon, azonban a zsaruk nem engedték el a kezét. Végül hatalmas küzdelem után sikerült megmenteni a nő életét, akit csak egy hajszál választott el a zuhanástól.

Rémisztő látvány

Volt egy bejelentésünk április 13-án délután egy férfitól, aki mindenféle baljós előjellel találkozott otthonában, nejével azonban nem – idézte fel a Budapesti Rendőrfőkapitányság (BRFK) Facebook-oldalán az egyik rendőr, honnan indult minden. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sokkoló kép tárult a szemük elé

A lakásban a vízzel teleeresztett kádban bedugott hajszárítót talált, aztán egy éles eszközt, amin vérnyomok voltak. Ugyan nem találtak holttestet, így volt remény arra, hogy életben van. Később aztán Zuglóban, a Kassai téri toronyházból futott be egy hívás, hogy az egyik, 14. emeleti lakó közvetlenül saját bejárati ajtaja mellett, a folyosó ablakában egy nőt lát – a falon kívül, a rácson függeszkedve.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Így találtak rá

Azonnal az épülethez mentünk, kocsiból ki, futólépés a ház kapuja felé, szerencsére jött ottlakó, aki beengedett bennünket – idézte fel Tóth Martin, az egyik rendőr. Ahogy kiléptünk a tizennegyediken a liftből, megláttuk a nyitott ablakot a folyosó végén. A nő egy nagyobb vázát használt lépcsőnek, arra állva lépett ki a párkányra.

A semmi felett lógott

„Mikor odaértünk, már az épület síkján kívül volt szembefordulva a korláttal, abba kapaszkodva lelógatta magát, teste tehát az eggyel alattunk lévő emelet magasságában volt. Leguggolva meg tudtuk ragadni a két csuklóját – és tartottuk, mást abban a helyzetben nem nagyon tudtunk csinálni” – idézte fel a drámai pillanatokat.

Tartották, ahogy lehet

Még bilinccsel sem lehetett őt rögzíteni. Tartottuk, ahogy tudtuk, én fejjel támasztottam ki magamat a korláthoz, a homlokomba szépen bele is vájódott a vastraverz, akkor mondjuk ez éppen sokadlagos probléma volt – elevenítette fel.

Nem akart életben maradni

Nagyobb gondot jelentett, hogy nem szerette volna, ha megmentik. „Ezt többször elmondta, sőt: tevőlegesen is küzdött, elrúgta magát a faltól, rángatózott, mindent megtett azért, hogy lezuhanjon.” Az erősítésként érkező Poór Tibor egy emelettel lejjebb, a tizenharmadik emeletre ment.

Így sikerült megmenteni

„Ablak ki, átkaroltam a nő törzsét, felordítottam, hogy fogom, abban a pillanatban ők elengedték, én meg berántottam a folyosóra”. Ekkor már a nő elcsendesedett és együttműködővé vált. Másodperceken belül megjelentek kollégáim, első mozzanatként bezárták a kitárt ablakot, majd együttesen lekísértük a földszintre a nőt – fűzte hozzá.

Biztonságos helyre szállították

A rendőrök a nőt átadták az épület előtt amentőknek, akik előbb a korábban magának okozott csuklósérülése miatt a baleseti intézetbe, majd a Nyírő Gyula Kórház Pszichiátriai Osztályára vitték tovább. Úgy tudják, magánéleti problémák miatt szerette volna eldobni magától az életét. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ilyen magasan zajlott a küzdelem

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Cikkünkben használt képeink a BRFK Facebook-oldaláról származnak.)