Anyák napja ünnepén a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) óvodás gyermekek rajzaival színesítette a budapesti megállókat. A bájos rajzokon kívül a FUTÁR-kijelzőkön és a járműveken felirattal, valamint hangbemondással köszöntik az édesanyákat.

Anyák napja van

A BKK kezdeményezésére a budapesti kerületi óvodák vállalták, hogy elküldenek néhány anyák napi alkotást a közlekedési társaság részére, hogy azokkal díszíthessék fel vasárnap a budapesti megállókat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Sok rajz gyűlt össze

A koronavírus-járvány ellenére a BKK akciójában örömmel vettek részt az óvodások, akik mintegy 200 anyák napi rajzot készítettek el. Ezeket a remekműveket mindenki megcsodálhatja a megállókban.

Mosolyt csal az arcodra

A közlekedési vállalat bízik benne, hogy az aranyos rajzok mindenki tetszését elnyerik, és az utasok örömmel fogják megcsodálni, hogy a legkisebbek is milyen nagy szívvel gondolnak az anyákra, nagymamákra és dédszülőkre. Néhány alkotó egyébként már fényképezkedett is az alkotásával a megállókban.

Igyekszik a BKK

„Társaságunk minden fontosabb ünnep, esemény kapcsán igyekszik egy-egy járműfelirattal, hangbemondással, Facebook-poszttal kedveskedni ügyfeleinek” – mondta a BKK szóvivője.

Fontos ünnep van ma

Borsi Dávid hozzátette: „Az anyák napja mindannyiunk számára az év egyik legfontosabb ünnepe. A tündéri gyerekrajzok bizonyára nemcsak az anyák és a nagymamák, de kicsit talán minden utasunk szívét megdobogtatják.”

Köszöntik az édesanyákat

Szívből köszöntünk minden anyát és nagymamát, és jó egészséget, sok boldogságot kívánunk – írják közleményükben.

Politikusok is anyák napoztak

A BKK és a rendőrség mellett a politikusok is felköszöntötték az édesanyjukat: Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke a Facebook-oldalán tett közzé egy bejegyzést.  Azt írta: „az Anyák napja az élet köszönete annak, kitől kaptad, kivel közösen teremtetted. Érintsd meg, öleld meg, szeresd. Ahogy mást nem lehet. Amíg lehet.”

Itt a bejegyzése

Orbán Viktor is ünnepelt

Magyarország miniszterelnöke sem hagyhatta ki az anyák napját: Orbán Viktor szintén a közösségi oldalán osztott meg egy bejegyzést, amelyhez egy fotót is mellékelt, ahogyan átöleli az édesanyját. Bejegyzésében csak annyit írt, “Isten éltesse az édesanyákat // Happy Mother’s Day!” – írta. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Íme a köszöntése

Kiemelt kép: Óvodások rajzai a megállókban – Forrás: BKK