A suttyó pilisvörösvári férfi képes volt a fékbe taposni egy olyan busz előtt, amelyen 40 kisgyermek utazott, óvodai kirándulásra. A teherautó vezetője vélt sérelmet akart így megtorolni Szentendrén, baleset lett a vége. Szokás szerint még neki állt feljebb és panaszt tett a gyanúsítás ellen. A jogsiját elvették. Nemrég a celeb, Berki Krisztiánt ítélték el hasonló mutatványért.

Befékezett az óvodásokat szállító busz előtt

Óvodásokat szállító autóbusz elé sorolt egy kisteherautó, majd befékezett, az ütközést nem lehetett elkerülni. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint minden kicsi használta a biztonsági övet, így nem lett bajuk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Beletaposott a fékbe

A rendőrség közleménye szerint, Budapest felé a 11-es útra akart jobbra kanyarodni a Szentendre, Dobogókői útról egy kisteherautó. Egy autóbusz elé sorolt volna be, de nem tudott. Miután sikerült kikanyarodnia, megelőzte a buszt, majd visszatérve a külső sávba beletaposott a fékbe.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Összeütköztek

A buszsofőr próbálta elkerülni a balesetet, de a két jármű között nagyon kicsi volt a távolság, ezért nem tudott időben megállni, és a kisteherautónak ütközött. Mindkét jármű megsérült.

40 kisgyermek utazott a buszon

Az autóbuszon 20 kislány és 20 kisfiú utazott öt óvónő kíséretében – a szentendrei ovisok kirándulni indultak. A 3 és 6 év közötti gyerekeknek és kísérőiknek nem esett baja, mindnyájan használták a biztonsági övet. Az autóbusz elején és hátulján egyértelmű jelzés figyelmeztetett: „Gyermekszállítás”.

Neki állt feljebb

A kisteherautó 50 éves pilisvörösvári vezetője nem tett vallomást, annyit mondott csak, nem érzi úgy, hogy büntetőfékezett volna, és panaszt tett a gyanúsítás ellen.

Semmi sem indokolta a fékezést

Egy, az ütközés, valamint az azt megelőzően történtek szemtanúja szerint a busznak esélye sem volt elkerülni a balesetet. Arra is kitért, a külső sáv előttük járműmentes volt, azaz a kisteherautó fékezését semmilyen közlekedési szituáció nem indokolta.

Elvették a jogsiját

A Szentendrei Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya közúti veszélyeztetés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az 50 éves férfi ellen, egyben elvették vezetői engedélyét.

Két év felfüggesztett

Tavaly nyáron a bíróság büntetőfékezés miatt egyrendbeli közúti veszélyeztetésért és egyrendbeli rongálásért kimondta Berki Krisztián bűnösségét. Két év szabadságvesztésre ítélte, négy év próbaidőre felfüggesztve, emellett két évre elvették a jogosítványát és 625 ezer forintos pénzbüntetésre is ítélték a büntetőfékező celebet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelni fog:

Kiemelt kép: Az óvodásokat szállító busz – Forrás: Rendőrség