Füst okozott pánikot a fővárosi MOM park bevásárlóközpontban szerdán délután. A bejelentés után nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók, a mentők és a rendőrök a helyszínre.

Elektromos meghibásodás

Elektromos meghibásodás miatt füst keletkezett a MOM Park bevásárlóközpont mínusz első szintjén, az Alkotás utcában – derült ki a Katasztrófavédelem szerda esti közleményéből. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Átszellőztették a bevásárlóközpontot

A kiérkező fővárosi hivatásos tűzoltók – mint írták – megállapították, hogy tűz nincs az épületben. Az egységeket átvizsgálták és átszellőztették a bevásárlóközpontot.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Kiterelték az embereket

A HVG.hu koraeste azt írta, kiterelték az embereket a bevásárlóközpont mélygarázsából, miután valaki füstről és áramszünetről számolt be.

Nem kellett kiüríteni az épületet

A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók, a rendőrök és a mentők. Többen számoltak be arról, hogy a hatóságok kérték őket, hagyják el a mélygarázst. A Katasztrófavédelem a lap kérdésére azonban közölte, az épület kiürítését nem kellett elrendelni.

A füstszag okát keresték

Közlésük szerint egy elektromos helyiség környékén füstszagot lehet érezni, ennek az okát keresik – írta a 24.hu.

Kimentették a kutyát a lángok közül

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy tűz volt Újpalotán, a Zsókavár utcában, egy harmadik emeleti lakásban. Mint kiderült: a lakó nem volt otthon, de az ott élő kutyát sikerült kimenteni a lángok közül. Később a lakás tulajdonosa írta le a Facebookon, hogy mi történt pontosan.  

Zárlatot kapott a főzőlap

„11:50-kor mentem el otthonról és 14:00-kor jött ki a rendőrség és a tűzoltóság. Nem voltam itthon. A tűzoltóság megállapította, hogy emberi mulasztás nem történt, se szándékosság. Zárlatot kapott a főzőlap és ez okozta a lakástüzet. A kutyus jól van” – írta a lakás tulajdonosa a Facebookon.

Egy tízemeletesben volt tűz

„Egy tízemeletes épület harmadik emeleti lakás konyhájában volt tűz. A fővárosi tűzoltók a lángokat eloltották. A lakásban nem volt senki a tűz keletkezésekor” – olvashattuk a Katasztrófavédelem közleményében.

Nyolc lakást ürítettek ki

 Az oltási munkálatok idejére nyolc lakásból tizenkét embert kísértek ki a tűzoltók. A lánglovagok munkáját sokan figyelték a lakótelepről, és örömmel nyugtázták, hogy sikerült megszüntetni a veszélyt.

„Le a kalappal a rendőrök előtt”

„Le a kalappal a rendőrök előtt! Úgy mentek fel a lakásba, mint a vihar. Talán előbb bent is voltak a tűzoltóknál és hozták is le a kutyust. Mindenki profinak és gyorsnak tűnt. Respect!” – írta egy hozzászóló. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: tűzoltók a MOM Parknál. Fotó forrása: telex.hu