Tűzriadó volt az Etele Plazában szerda délután, a vásárlóknak azonnal el kellett hagyniuk az épületet. Három héttel ezelőtt szintén megszólalt a tűzjelző, akkor is kiürítették a bevásárlóközpontot. Az Etele Pláza egyébként szeptemberben adták át, az átadás után pár nappal a plafonból ömlött a víz.

Tűzriadó az Etele Plazaban

Tűzriadó miatt azonnal kiürítették az Etele Plázát. A tűzjelző fél 2 körül szólalt meg a 11. kerületi bevásárlóközpontban.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiküldték a vásárlókat

Hangosbemondóval figyelmeztették a vásárlókat az épület azonnali elhagyására. A biztonsági őrök folyamatosan terelték ki az embereket az központ elé, ahol már jókora tömeg gyűlt össze.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Akadozott az áramellátás

Az, hogy valóban tűz ütött-e ki, vagy csak elővigyázatosságból ürítették ki az épületet, egyelőre nem tudni. A Blikk olvasója szerint kora délután már több helyen is le volt zárva a pláza, illetve az áram is akadozott a bevásárlóközpontban.

Átvizsgálták az épületet

Az Etele Pláza hivatalos közleményében ezt írta: „Az Etele Plaza tűzjelzője a mai napon riasztást küldött, így a protokollnak és a szabályzatnak megfelelően a bevásárlóközpontot kiürítették. Az épületet szakszerűen, szabályok szerint átvizsgálták, és rendben találták, ennek megfelelően a vásárlókat vissza is engedték a pláza területére.”

Nemrég szintén tűzriadó volt

Október 9-én, a plaza megnyitása után egy hónappal, szintén tűzriadó volt a bevásárlóközpontban. A maihoz hasonlóan akkor is kiürítették az Etele Plazát, a vásárlóknak el kellett hagyniuk az épületet.

Tűzvédelmi szabályok megsértése

lánglovagok nevű oldal létesítési hibák és tűzvédelmi használati szabályok megsértéséről írt akkor a plázával kapcsolatos beszámolójában. “Egyebek között hiányzó vagy rossz helyre rakott biztonsági jelek, menekülési irányok hibás jelölése, trehány módon szerelt tűzjelző kézi jelzésadók, tűzszakasz- és füstszakaszhatáron kitámasztott tűzgátló, illetve füstgátló ajtók” – olvasható a tűzvédelmi tudásbázis oldalán.

Súlyos ára lehet

A szaklap szerint az ilyen hibák főként akkor jellemzőek, ha a generálkivitelező a tűzvédelmi szakemberen spórol, ami az egyik oldalon megtakarítást jelent ugyan, de egy tényleges veszélyhelyzetben ennek súlyos ára lehet. 

Nem az első probléma

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, pár hete kikerült a TikTokra egy felvétel, ami szerint a nemrég átadott bevásárlóközpont egyik üzletének plafonjából ömlik a víz.

Kevesebb, mint egy hónapja nyílt

Az Etele Plaza, Budapest legújabb bevásárló- és szórakoztatóközpontja a Kelenföldi pályaudvar mellett. A több mint 100 milliárd forintba kerülő épületről azt mondják, hogy környezetbarát és Magyarország első okosplázája.

LED-falak és robotok

A pláza mindkét bejáratánál a főváros leghosszabb egybefüggő, interaktív LED-falait helyezték fel, az épületben számos USB-csatlakozóval ellátott pad, illetve egy nagyméretű digitális játszószőnyeg is rendelkezésre áll, az információs pultnál pedig egy magyarul is beszélő Pepper robot igazítja útba az érdeklődőket. Az épületben az Óbudai Egyetemen kifejlesztett Ariadné segíti a látássérült és vak látogatókat a tájékozódásban.

Növények és fák

Az 55 000 négyzetméter bérbe adható kiskereskedelmi területű, környezetbarát működésű Etele Plazában közel 4000 négyzetméteren elterülő színes növénytakaró, díszfüvek, cserjék és fák várják majd a nagyközönséget.

Saját mobilapp

Magyarország első okosplázája a saját fejlesztésű mobilalkalmazásán és felhőalapú szolgáltatásain keresztül is hozzátesz a vásárlói élményhez, például nemcsak a navigációban és az ideális parkolóhely megtalálásában segít, de a kiválasztott üzletekhez is elvezet, miközben a vevőkre szabott ajánlatokat kínál. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Etele Plaza – Forrás: BPK