Kikerült a TikTokra egy felvétel, ami szerint a nemrég átadott bevásárlóközpont egyik üzletének plafonjából ömlik a víz.

Csak az eső ne esne

Az időközben privátra állított felvétel szerint nem sérült meg senki, legfeljebb a 300 millió eurós beruházással épült Etele Pláza becsületén esett némi csorba ezzel – írja az Index. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Másutt is volt ilyen gond

Egy évvel ezelőtt az Árkád bevásárlóközpontot öntötte el egy felhőszakadás után víz. A víz csak úgy hömpölygött az épület folyosóin, miközben az árusok próbálták menteni a menthetőt – írta és mutatott fotókat a Ripost.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

6 évvel ezelőtt még rosszabb volt a helyzet

A Corvin, a Mamut és a Westend is elúszott a 6 évvel ezelőtti nagy felhőszakdáskor. A 24.hu munkatársa azt jelentette akkor, hogy a Corvin pláza plafonján keresztül legalább fél tucat helyen jön be a víz, van, ahol csak csorog, van, ahol ömlik. Gépekkel próbálják takarítani, a folyamatos utánpótlás miatt hiába. Több üzlet is beázott.

Vidéken is volt gond

2014-ben a klímaberendezésből szivárgó gáz miatt ki kellett üríteni egy bevásárlóközpontot Nagykanizsán. A Kanizsa Centrumban lévő élelmiszer-áruház klímaberendezéséből ömlött ki a gáz, ezért a bevásárlóközpont biztonsági szolgálata már a tűzoltók kiérkezése előtt kiürítette az egész épületegyüttest.

Ennél nagyobb volt a baj 2009-ben

Többen rosszul lettek a budapesti Allee bevásárlóközpontban – írta az Origo 2009-ban. Feltehetően az autók mélygarázsból felszivárgó kipufogógáza okozta a mérgezést. 17 embert vittek kórházba, akik az enyhe szén-monoxid-mérgezés tüneteire, rosszullétre, fejfájásra, hányingerre panaszkodtak. Egyikük sincs életveszélyes állapotban. Egy gyerek kivételével mind az áruház alkalmazottjai, akik hosszú ideig tartózkodtak a szén-monoxiddal telített légtérben.

Ott voltunk az Etele pláza megnyitóján

10 év óta először nyitott pláza a fővárosban a múlt héten. Úgy tűnik, hogy a “shoppingolás” nem tud kimenni a divatból, szükség van fizikai boltokra, illetve a vásárlással járó különböző élményekre. Részletes beszámolónkat itt olvashatja el.

Van hely enni

Az épület teljes harmadik emeletén keresztülível az Etele Plaza ételudvara, így több, mint 1000 ember tud egyszerre enni. A belső étkezőterületen 950, míg a tetőteraszon további 150 ülőhelyet alakítottak ki. Megszólítottunk egy fiatal párt, amelynek egyik tagja Amerikából érkezett. Elismerte, hatalmas a tér, de azt furcsállotta, hogy 4 vagy 5 étteremből lehet csak választani, ilyen az USA-ban nem fordulhatna elő.

Az éttermi rész

1300 új parkoló

Az Etele Pláza bizonyára sikeres lesz, hiszen a Kelenföldi pályaudvar környéke egyre forgalmasabb, ráadásul a P+R parkoló már reggel nyolckor tele van, így az új épület több száz parkolóhelye könnyen megtelik majd a nap folyamán. A több irányból is megközelíthető parkolókban 1300 hely várja majd a látogatókat, ezek közül csaknem 130 állomáson elektromos autók töltésére van lehetőség, amelynek árát a parkolással együtt az alkalmazáson keresztül egyszerűen ki lehet fizetni.