Több mint 60 embernek kellett elhagynia az otthonát szerdán délelőtt Budapest 14. kerületében. Mint később kiderült: második világháborús kézigránátot és gyalogsági lőszert találtak a Columbus utcában, a tűzszerész művelet idejére a rendőrség szerdán három társasházat kiürítettek.

Kézigránátot találtak

Második világháborús kézigránátot és gyalogsági lőszert találtak Budapest 14. kerületében, a Columbus utcában; a tűzszerész művelet idejére a rendőrség szerdán három társasházat kiürített – közölte a Magyar Honvédség tűzszerész ezrede szerdán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kerti munka közben találták  

A tájékoztatás szerint kedden érkezett rendőrségi bejelentés a tűzszerész ezred ügyeletére arról, hogy Zuglóban, a Columbus utca 64. alatti ház kertjében kerti munkák során feltételezett robbanóeszközre bukkantak. A tűzszerész járőrparancsnok két kézigránátot és egy gyalogsági lőszert azonosított be.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bomba a Lánchídnál

Ahogyan azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta II. világháborús bombát találtak a Lánchídnál, amit aztán hatástalanítottak.

Ki kellett üríteni az területet

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje korábban az MTI-nek elmondta, hogy a tűzszerészi munkálatok idejére mintegy 300 méter sugarú körben kell kiüríteni az érintett területet.

100 kilós szovjet légibomba

A bomba kiemelése megtörtént, mint írják egy száz kilogrammos szovjet légibombát hatástalanítottak és egy másik légibombamaradványt is találtak a honvédségi tűzszerészek a Dunában, a Lánchíd közelében.

Egy másik légibomba is előkerült

A helyszín átvizsgálásakor előkerült egy 250 kilogrammos szovjet légibomba maradványa is. Ez azonban nem tartalmazott gyújtószerkezetet – közölte.

Elszállították a helyszínről

A tűzszerészek mindkét eszközt vízi úton szállítják el a helyszínről, majd a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére vitték későbbi megsemmisítésre.

Feloldották a lezárásokat

A munkálatok idejére korábban mintegy 300 méter sugarú körben elrendelt – több forgalmas útszakaszt, a közösségi közlekedést is érintő – kiürítést és lezárást feloldották – tájékoztatott a kommunikációs tiszt.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció