Április 29-től indul a Budapesti Közlekedési Központ és a MAHART együttműködésében a menetrend szerinti hajójárat a Duna fővárosi szakaszán, amelyet már a húsvéti hosszú hétvégén is kipróbálhatnak az utasok.

Útvonal

A BKK közleményében kiemelték: a menetrend szerinti hajójárat április 29-től, péntektől a Nemzeti Színház és a Margitsziget között közlekedik, és a Vigadó tér-Akadémia-Margitsziget (Sportuszoda)-Batthyány tér-Vigadó tér kikötőkben köt ki.

Hétfő szünnap

A hajójárat keddtől vasárnapig minden nap 12 órától 20 óráig kétóránként indul, az utolsó járat 21:15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Az ünnepek alatt is

A BKK tájékoztatása szerint a húsvéti hosszú hétvégén nagypéntektől húsvét hétfőig már ideiglenesen kipróbálhatók a dunai körjáratok.

Pénteken ingyen volt

A szezonnyitó napon, április 15-én a BKK havi, vagy hosszabb érvényességű bérlettel rendelkező ügyfelei külön térítés nélkül utazhattak a járaton.

Bérlettel is

A hajókra április 29-től, keddtől péntekig a BKK havibérletével, vagy az annál hosszabb érvényességű termékeivel is fel lehet szállni. Azonban mivel a budapesti körjárat nem közszolgáltatás, a BKK közösségi közlekedési járatain érvényes utazási kedvezmények – például a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége – a hajójáratokon nem vehetők igénybe.

Kikötve

MTI/Máthé Zoltán

Nekik ingyenes

A hajókon a hét évnél fiatalabb gyerekek ingyen utazhatnak.

Amúgy 1500 forint

Szombaton és vasárnap mindenkinek, illetve hétköznapokon a bérlettel nem rendelkezőknek 1500 forintos napijegyet kell váltani – a Vigadó téri hajóállomáson vagy a többi kikötőben a hajón -, amely az érvényesség napján korlátlan számú utazásra jogosít – tették hozzá.

Címlapfotó: Máthé Zoltán