A Párbeszéd Magyarországért Párt küldöttgyűlése felkérte Karácsony Gergely társelnököt, Budapest főpolgármesterét, hogy miniszterelnök-jelöltként széles körű társadalmi koalíciót létrehozva képviselje a párt programját, a zöld és szociális fordulat esélyét az ellenzéki előválasztáson, derül ki a Párbeszéd sajtóközleményéből.

Politikai helyzetértékelés


A Párbeszéd küldöttei a politikai helyzetértékelés során arra jutottak: a koronavírus-járvány és a gazdasági válság pusztító következményeiből adódóan Magyarországon zöld és szociális fordulatra, a kiváltságos kevesek 1 százalékának uralma helyett a többség 99 százalékának szolgálatára van szükség. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A trónfosztás feltételei

A demokratikus ellenzéki pártok együttműködése megteremtette a kiváltságos kevesek trónfosztásának, vagyis az Orbán-rezsim leváltásának feltételeit, áll a közleményben.

Stabil, kiszámítható kormányzás

A többség akaratának képviseletéhez, a stabil és kiszámítható kormányzáshoz azonban ennél többre van szükség: növelni kell a változást akarók, a változásban érdekelt polgárok táborát. EZ IS ÉRDEKELHET: “Bölcsibe nem jártam, remélem, nem gond” – Karácsony Gergelyt a hiányzó nyelvvizsgája miatt ekézik, most szellemes posztban replikázott a főpolgármester

Ki vezetheti majd Magyarországot?


A miniszterelnök-jelölti előválasztás méltányos és demokratikus versenyében már nem csupán az a tét, ki vezeti az ellenzéki pártok szövetségét, hanem az is eldőlhet: ki vezeti ki Magyarországot a válságból és a megosztottságból.

Ilyen miniszterelnök-jelöltre van szükség

Ezért olyan miniszterelnök-jelöltre van szükség, aki képes arra, hogy összetartsa a sokszínű ellenzéki szövetséget; aki személyében is hitelesíti, elkötelezettségével megerősíti a zöld és szociális fordulat esélyét; akinek személye nem megosztja, hanem erősíti az ellenzéki egységet; aki az ellenzéki pártokon is túlnyúló közösséget tud teremteni a változásért tenni akaró nemzeti konzervatív, szabadelvű, szociáldemokrata és zöld elkötelezettségű polgárokból, civil és társadalmi szervezetekből; aki képes arra, hogy újraegyesítse az Orbán-rezsim által tudatosan, hatalmi szándékból kettészakított Magyarországot, írják.

Itt a Párbeszéd teljes posztja:

Karácsony Gergely a legalkalmasabb

A Párbeszéd ezen célok elérésére Karácsony Gergely társelnököt tartja a legalkalmasabbnak. Ezért a párt küldöttgyűlése felkéri Karácsony Gergelyt, hogy miniszterelnök-jelöltként – széles körű társadalmi koalíciót létrehozva – képviselje a Párbeszéd programját: a zöld és szociális fordulat esélyét az ellenzéki előválasztáson.

Karácsony Gergely holnap bejelent valamit

A felkérést Karácsony Gergely hivatalosan még nem fogadta el, ám tegnap este közösségi oldalán jelezte, hogy szombaton érdemes lesz ránézni az oldalára, mert szeretne mutatni valamit. Így könnyen lehet, hogy bejelenti indulását az előválasztáson. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A kép a Párbeszéd 2020-as tisztújító kongresszusán készült – Forrás: Gallov Adrienne