Újra fellobbant a vita Józsefvárosban a parkolóhelyekkel kapcsolatban. A 2019-es önkormányzati választáson Pikó Andrással szemben alulmaradt fideszes Sára Botond most revansra készül. Bejelentette, hogy parkolóhelyeket állítana vissza az utcákon, vagyis a fideszes polgármester-jelölt újra inkább autóktól hemzsegő utcákat látna szívesen, nem pedig gyalogos és babakocsibarát közterületeket.

Kismamák helyett az autósoknak adná az utcákat

Sára Botond a Fidesz józsefvárosi polgármester-jelöltje azzal kezdett kampányolni, hogy a Palotanegyedben, vagyis a Nagykörút és a Múzeum körút közötti területen parkolóhelyeket állítana vissza, tehát a forgalomcsökkentett, gyalogos és kismama barát utcákat visszaadná inkább az autósoknak. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Ingyenparkolást ígér a fideszes jelölt

A legutóbbi polgármester választáson Pikó Andrással szemben alulmaradt Sára Botond azt is ígéri, hogy újra ingyenessé teszi a lakossági várakozási engedélyeket. Szerinte nagyon sokan panaszkodnak arra, hogy nem tudnak megállni a házuk előtt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Ha nem az utcán parkolsz, segít az önkormányzat

Józsefváros polgármestere, az ellenzéki Pikó András friss posztjában arról ír, hogy a következő öt évben a kerületi autósokat azzal támogatják, hogy kedvezményes garázshelyet biztosítanak azoknak, akik úgy döntenek, hogy nem az utcán parkolnak.

Parkoló autók helyett fák

Pikó András programjában kiemelt figyelmet kapott a kevesebb beton, több zöldfelület. Az elmúlt években számos forgalomcsökkentett utcában fákat ültettek, hogy az ott élők komfortosabban érezzék magukat és nyáron se legyen akkor a hőség. 

Az Orbán-kormány korábbi embere szerint is kevesebb parkolóhelyet kell adni az autósoknak az utcán

A jelenlegi polgármester álláspontja lényegében megegyezik a korábban az Orbán-kormány közlekedési államtitkáraként dolgozó Vitézy Dávidéval, aki többször beszélt arról, hogy a parkoló autók milyen sok közterületet foglalnak el feleslegesen. Vitézy több nemzetközi példát hozott arra, hogyan szorítják ki a parkoló gépjárműveket a belvárosi utcákból, hogy minél több teret adjanak a gyalogosoknak, babakocsis anyukáknak, bringásoknak. Vitézy szerint ugyanis nem csak az autósoké a közterület.

Parkoló autók vs. fák és gyalogosok

Sára Botond gyakran kampányol azzal, hogy milyen sokan panaszkodnak neki azzal kapcsolatban, hogy kevesebb a parkolóhely a Józsefváros kiemelt részén, a Palotanegyedben. Nagy kérdés, hogy a parkolóhelyeket visszasíró autósok szavazatából lesz-e több a június 9-i önkormányzati választáson, vagy kevesebb parkoló autónak helyet adó, ellenben szellősebb, kellemesebb, barátságosabb utcákra vágyó józsefvárosiakból. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Itt van Sára Botond kampányvideója:

Ez pedig Pikó András válaszposztja

Kiemelt kép: Sára Botond (balra) és Pikó András a Bródy Sándor utcában. Korábban a háttérben látható fák helyén is autók parkoltak – A fotó illusztráció, Adobe mesterséges intelligencia felhasználásával készült