A hangtalanul suhanó, elektromos Volkswagen sofőrje figyelmetlen volt, egy óvatlan pillanatban megtörtént a vezetési hiba és a drága autó máris belecsobbant a Római parton az Aranyhegyi patakba.

Teljesen elmerült az autó

A katasztrófavédelem hivatalos tájékoztatása szerint patakba csúszott egy személyautó vasárnap reggel Budapest harmadik kerületében, a Nánási út elején. A fővárosi hivatásos tűzoltók búvárok kötözőelemeket helyeztek el a szinte teljesen elmerült gépkocsin, majd a tűzoltók autódaru segítségével kiemelték a járművet és kerekeire állították. A személyautó vezetője a tűzoltók kiérkezése előtt elhagyta a járművet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jéghideg víz

A sofőr tehát nem úszta meg szárazon, a Duna közelsége miatt felduzzadt patakban bőven volt víz, a fotókon is látszik, hogy szinte teljesen elnyelte az autót. A víz 7-8 fokos lehet, így vélhetően nagyon kellemetlen lehetett kimászni a patakba zuhant autóból. Nézd meg alább a mentés képeit, amelyeket a Katasztrófavédelemtől kaptunk.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Csak a teteje látszott ki a vízből

Búvárok indulnak a patakba

Dolgoznak a mentésen

Megkezdődött az autó kiemelése

Ezzel a daruval emelték ki

Képek forrása: Katasztrófavédelem