Az Edda frontember egy hosszabb interjúban beszélt arról, hogy kiváltságos helyzetben van, hiszen képes a jelenben élni és mindenben meglátni a szépet. Ahogy elmondta, örökre gyerek marad, mindenre őszintén rácsodálkozik és a világ legapróbb szépségeit is képes észrevenni, örülni neki.

Nem fél a haláltól

A Bors készített hosszabb interjút az Edda énekesével, Pataky Attilával, aki arról is beszélt, hogy egy cseppet sem fél a haláltól. Csodálatosan érzi magát a családja körében, és még mindig olyannak érzi magát, mintha gyerek lenne. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyerekkori cimborája volt éppen nála

„Mi egymást tanítottuk arra, hogy kell pofán röhögni a világot. Minél nagyobb akadály gördült elénk, annál jobban biztattuk a másikat, hogy már csak azért se fogunk belegebedni! Ezen kívül édesanyám is azt tanította: kisfiam, sokkal könnyebb nevetni, mint sírni. Humor nélkül gyilkos a Földön való létezés. Én a napfény ízét szeretem, a szerelmem csókját, egy pohár bor ízét, a fiaim mosolyát, az unokám csodálatos kék szemeit, azt, hogy Pataky Attila lehetek, az Edda énekese, főnöke, szövegírója és ennek jövőre már 50 éve.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Budajenőn él

Ahogy egy korábban, a TV2-nek adott interjúban mesélt róla, a budajenői otthona az a hely, ahol elmenekül a világ zaja elől: „Ha ideülök, az égi és a földi energiák egyesülnek” – mesélte akkor.

A bizonytalanság bölcsességének elfogadása

Egyik legnagyobb erényeként tartja számon, hogy képes a változásra és a változtatásra, míg a legtöbb ember a folytonos biztonságot tartja szem előtt, hiszen általában utóbbi a könnyebbik út. Ahogy mondta, a kulcs, a bizonytalanság bölcsességének elfogadása.

Az édesanyjáról is mesélt

„Ha találkoznék vele, átölelném és nagyon nagyon szeretném őt, mert megérdemli. Elmondanám neki, hogy nagyon frankó kis fickó kerekedett belőle. Ugyan én mindig bíztam ebben. Az ember hajlamos elég komoly önvádakkal élni, amikor hibáztatja magát különböző dolgokért. Anyukám megtanított arra, hogy a jelenben éljek és ezt is teszem. Kerek a világ. Erre koncentrálok, nem pedig arra, hogy mit szúrtam el 5 vagy 10 évvel ezelőtt

Foglalkoznunk kell a bennünk élő gyermekkel

„A szakemberek szerint ahhoz, hogy önmagunk lehessünk, foglalkoznunk kell a bennünk élő gyermekkel. Attilának feltettük a kérdést: ha találkozhatna a gyermekkori önmagával, mit mondana neki, és vajon az a kisfiú büszke lenne-e ha látná, milyen emberré vált?”

Sokakat az elmúlástól való félelem emészt fel

Pataky szerint a legfőbb bizonytalanság, amely az emberek nagy részének életére ijesztő árnyként vetül, hogy nem tudni, ki mennyi időt kapott ezen a Földön. Az idő előrehaladtával az elmúlástól való félelem görcsös szorongássá válhat,

Hiányérzet nélkül indulna el

„A 70 éves születésnapomra megkaptam azt a csodát az égtől és a feleségemtől, hogy végképp megértettem: semmi és senki nem az enyém. Olyan kegyes a jó Isten, hogy mindig egy-egy napra kölcsön kapom még.”

„Örökéletű fénylények vagyunk”

Így, hogy elfogadtam, végképp könnyebb. Van hol laknom, gyönyörű a házam Budajenőn, gyönyörű a környék, csodaszép a párom és az életem, fantasztikus barátaim vannak. Ha holnap menni kellene, nagyon nyugodt lélekkel tenném különösen azért, mert tudom, hogy örökéletű fénylények vagyunk – mondta Pataky.

Ajándékként tekint minden pillanatra

Toltak már néhányszor a műtő felé. Amikor ott voltam egy szál lepedővel letakarva, akkor azt mondtam: teremtő Istenem, testem-lelkem kezedbe ajánlom és menjünk! Az egészségem rendben van, úgy vagyok vele, ha minden nap teszek érte, akkor még sok van bennem.”

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: MTI