Hasznos információk Pátyról, a budai agglomeráció gyorsan fejlődő községéről.

 
 

Páty időjárása most és a következő napokban

PÁTY Időjárása 
 
 
Páty látképe a kőbánya csúcsáról – Fotó: BPK

Páty közlekedése

Páty autóval 18 km-re van a Margit-szigettől a Budai hegyek másik oldalán, Budakeszi után. Autópályán Budaörs után az M1-es második lehajtójánál kell lekanyarodni. A települést összesen négy útvonalon lehet megközelíteni. Hamarosan lesz saját autópálya lehajtója a Sasfészek pihenőnél, ez Budapest felöl az első MOL-kút az M1-esen. A buszok a Széna térig járnak, az utolsó este 23 órakor indul, az első pedig 4 órakor.

 
 

Fontos linkek Pátyról

További sok-sok hasznos információ, klikk a címlapra!

 
 

Páty látványosságai

Pincesor: a pátyi pincesor egyedülálló az országban. Egy domboldalon az erdőben található, egymás felett három utcányi pince. A település most fedezi fel ebben a lehetőségeket, már vannak Pincenapok és más kulturális rendezvények. Még jó áron lehet itt ingatlant venni.

Kőbánya: az M1-esről is jól látható kőbánya, a kőbánya tetejéről pedig csodás a panoráma.

Sasfészek-tó: ez is nagyon jó hely, az M1-es autópályáról könnyen megközelíthető igazi vadregényes táj, nem is hinnéd, mi mellett száguldasz el!

Pátyi fenyves: Igazi csoda a Pátyi fenyves, ahol nemrég a világsztár Will Smith forgatta a legújabb filmjét.

 
 

Páty vásárlás, reklámújság

A CBA Príma és a Tesco Express hétközben 21 óráig van nyitva. Pátyon van egy közepes cukrászda, egy zöldséges, három nem túl jó étterem, ebből kettő inkább kifőzde és néhány pocsék kocsma. Szórakozás szempontjából sajnos felejthető a település.

Auchan reklámújság: Nézd meg, hogy a két közeli Auchanban, Budaörsön és Törökbálinton mit kínálnak ma és holnap akciós áron!

Tesco reklámújság: Itt azt láthatod, hogy a legközelebbi budaörsi és budakeszi Tesco szupermarketben mit vehetsz ma és holnap akciósan!

Aldi reklámújság: Az Aldi is sok akcióval vár ma és holnap. A legközelebbi Aldit Budakeszin az üzleti parkban, a Tesconál, a másikat az 1-es úton az OBI korforgalomnál, a Premier Outlet Budaörs felöli végén találod.

Lidl reklámújság: A Lidliben mindig találsz akciós friss terméket, nézd meg miért érdemes ma vagy holnap beugranod!

Spar reklámújság: A Sparban is sok akcióval találkozhatsz ma és holnap. A legközelebbi Spart Budakeszin találod. A telki úton menj és amikor beérsz Budakeszire a körforgalomnál ne egyenesen, hanem balra kanyarodj. Ha Intersparba mennél, akkor irány Érd, közvetlenül az M7-es mellett van.

Pepco reklámújság: A Pepco ma és holnap szintén sok akcióval vár. A legközelebbi Pepcó a törökbálinti és a budaörsi Auchanban van, de a budaörsia Tesco-soron is nyitottak üzletet.

 
 

Most megnézem a címlapot, látni akarom a sok fontos infót Budapest környékén. Klikk ide!

Páty oktatás, sport

Pátynak 8000 lakosa van, egy óvoda és egy általános iskola működik a településen. Sportolni a helyi focipályán és egy szabadtéri kondiparkban lehet.

Páty infrastruktúrája

Pátyon kevés a nem aszfaltozott mellékutca, szinte a teljes település közművesített, a kábeltévé szolgáltatók közül a UPC és a Telekom működik, a központban ingyenes wifit lehet használni.

Páty templomai

Pátyon két templom van, a falu központjában a klasszikus kinézetű református templom, a Füzes-patak partján pedig pár éve építettek egy modern katolikus templomot.

 
 

Ezeket ne hagyd ki!

További sok-sok hasznosinformáció, klikk a címlapra!