Péntek óta nincs víz és fűtés a budapesti Uzsoki Utcai Kórház belgyógyászati rehabilitációs osztályán, a betegek a szobákban is kabátban vannak – írja a 444.hu-nak az egyik olvasójuk.  Az értesülést a kórház főigazgatója, aki egyben a Magyar Kórházszövetség elnökhelyettese, is megerősítette a hírportálnak. Ficzere Andrea szerint a fűtési rendszer keringetőszivattyúja romlott el.

Bejelentették a hibát

A főigazgató szerint a hibát azonnal bejelentették az illetékes Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóságnak, dolgoznak a megoldáson, együttműködnek az intézménybe folyamatosan érkező szakemberekkel. A Buda pest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Ágyhoz kötött betegek

A kórház Hungária körúti részlegén jelenleg 139 beteg fekszik. Az osztályon főleg anyagcsere, stroke és ízületi betegeket, végtagamputáláson átesetteket kezelnek. Az épületben működik emellett a krónikus osztály is, ahol súlyos szívbetegeket és daganatos betegeket kezelnek. Az osztály betegeinek többsége  magatehetetlen, ágyhoz kötöttek és állandó ápolásra szorulnak.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Leállt a szívbetegek ellátása

A napokban írtunk arról, hogy február 16-tól leállt a budapesti Uzsoki Utcai Kórházban a kardiológiai osztályon a súlyos betegek ellátása. Erről Kunetz Zsombor írt Facebook-oldalán. Az orvos, egészségügyi szakértő a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) határozatára hivatkozott. 

Személyi feltételek

A Müller Cecília által jegyzett dokumentum szerint az intézmény orvosigazgatója február 14-én jelezte, hogy a „kardiológiai osztályon és a kardiológiai őrzőben előre nem látható módon egyidejűleg személyi feltétel hiánya miatt nem tudják biztosítani a koronária intervenciót, valamint a súlyos állapotú, monitorizálást igénylő betegek kardiológiai őrzőben történő ellátását”.

Az infarktusos betegek érinti

Kunetz Zsombor szerint ez elég rossz hír, mert az Uzsoki Utcai Kórház eddig még működőképes volt, ám most egy alapszakmai ellátás szűnik meg határozatlan ideig. Azt írta: a kardiológiai osztály gyakorlatilag a súlyos betegek tekintetében leáll, nem lesz infarktus ellátás, de egyéb komolyabb ellátás sem.

A Jánosban is gond volt a fűtéssel

Októberben a János kórház pszichiátriáján és gasztroenterológiai osztályán állt le a fűtés. Több beteg is jelezte, hogy az orvosok kabátban gyógyítanak, a betegek is nagyon fáznak. Miután nyilvánosságot kapott az ügy, a betegek pokrócot kaptak.

Nem fogadtak új betegeket

Hetekkel később a gasztroenterológiai osztályt átköltöztették a Kútvölgyi Klinikai Tömbbe, a pszichiátrián viszont úgy oldották meg az áldatlan állapotot, hogy nem fogadtak új betegeket. Akinek állapota engedte, azt pedig hazaküldték.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: Uszoki Utcai Kórház