Petíciót indítottak az augusztus 20-i tűzijáték eltörléséért. A Magyar Turisztikai Ügynökség a múlt héten jelentette be, hogy idén augusztus 20-án Európa megnagyobb fény-és tűzijátékát szerveznék meg.

Az augusztus 20-i tűzijáték eltörléséért indult petíció szabadaHang felületén, 3 nap alatt már több mint 29 ezer ember írta alá a nyilatkozatot. 

„A pandémia utáni újrakezdést szerintem sokkal jobban szimbolizálná, ha lemondanánk erről a grandiózus pénzégetésről, és valami újat találnánk ki, amivel valóban méltóképp tudnánk ünnepelni a magyar állam születésnapját.

Az erre szánt grandiózus összeget pedig azoknak a megsegítésére használnánk, akiknek most nagy szüksége van erre”– írja a petíció oldalán a tiltakozás szervezője.

A BudaPestkörnyeke.hu is megírta, hogy a Magyar Turisztikai Ügynökség Európa legnagyobb fény- és tűzijátékát szeretné megszervezni augusztus 20-ára. Idén az is új lesz, hogy már egy nappal Magyarország születésnapja előtt és egy nappal utána is rendezvények tucatjain lehet majd részt venni. A részleteket ide kattintva tudod elérni.

Egy szolidaritási alapba tenné a tűzijátékra szánt pénzt a Momentum 

A civilek mellett a Momentum is tiltakozik a grandiózus tűzijáték ellen. Szerintük ha a vírus le is vonul addigra, a gazdasági hatásai még biztosan tartani fognak. „Több százezer munkanélkülit, így több millió magyart hagy maga után komoly megélhetési válságban a vírus” – írták vasárnap Facebook-oldalukon.

Ilyen körülmények között egy felelős kormány nem dobhat ki több százmillió forintot ünnepségekre, egy fillért sem fordíthatunk pár perces szórakozásra!

Azt szeretnék elérni, hogy idén ne tartsa meg a kormány az augusztus 20-i fővárosi ünnepségsorozatot, hanem az erre szánt összegből egy szolidaritási alapot hozzanak létre. 

A Magyar Szolidaritás Alapjából több tízezer nehéz helyzetbe került embernek tudnánk segíteni, ezzel pedig indirekt módon az egész magyar gazdaság új lendületet kaphatna egy súlyos válság közepén– írja a Momentum.

Kiemelt kép: egy korábbi tűzijáték felvétele – Forrás: augusztus20.kormany.hu