Két hónapos nyomozás végére tettek pontot a budaörsi rendőrök, amikor lefülelték a rablóbandát. Egészen különös helyszínekről tessékelték kihallgatásra a férfit és két nőtársát. A nyomozásról két bennfentes rendőr mesélt érdekes részleteket a Police.hu munkatársának.

A te sikered, a mi sikerünk! Gyere hozzánk hirdetésszervezőnek és vidd el minden hónapban a parádés jutalékod! A részletekért kattints ide!

Volt akit svájci éjszakai klubból szólítottak haza, volt akit börtönbüntetése letöltése közben kerestek fel, megint mást a védőnőtől állítottak elő a rendőrségi kihallgatásra. Quentin Tarantino is megirigyelhetné a karaktereket, pedig ezt a forgatókönyvet az élet írta.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A hét hónapos terhes kismama, a sztriptíztáncosnőként dolgozó anyósa és egy, a kreativitását a konyhaművészet mellett tetoválóként is megvalósító, időközben elítélt szakács rabolt ki november 15-én éjjel egy idős férfit. A felderítést a nyomozók számára némileg nehezítette a 87 éves károsult, aki a részletekre nem emlékezett pontosan.

Az idős férfi lánya tett bejelentést, hogy édesapja zsámbéki házába nem tud bemenni, az ajtó belülről van bezárva – mondta Vizi Krisztián hadnagy, a Budaörsi Rendőrkapitányság főnyomozója.

Kapcsolódó cikk: Rendőrségi bevetés az M0-áson, elképesztő dolgok történnek a körgyűrűn

Nyitott ablakon másztak be

A helyi rendőrőrs járőrei találtak az épületen egy nyitott ablakot, azon másztak be. Azonnal észrevették, hogy bűncselekmény történt, nyomozókat és bűnügyi technikust kértek a helyszínre.

A férfi közel volt az eszméletvesztéshez, elkábíthatták, emellett a lakásban kutatás nyomai látszottak, egy fiók fel volt feszítve. Az áldozatot a mentők kórházba szállították, véréből és vizeletéből magas koncentrációjú nyugtatót, altatót, görcsoldó hatású gyógyszert mutatott ki a vizsgálat.

Az orvosok szerint kevésen múlt, hogy a szervezete egyáltalán képes volt harcba szállni a nagy mennyiségű, halálos kockázatot rejtő anyaggal. A férfit állapotának stabilizálása után meghallgatták.

Egy nő telefonálásával kezdődött

Elmondta, hogy az este folyamán egy nő hívta telefonon, aki korábbi ismeretségükre hivatkozva közölte: szeretné meglátogatni őt. A hívás rövid időn belül megismétlődött, ekkor a nő már konkrétan azt közölte, hogy a férfi otthonának közeléből telefonál, engedje be a házba.

Az idős ember nem zárkózott el a látogatástól, kaput nyitott neki. Ismereteink szerint úgy alakult, hogy a lakásba beengedett nő a férfi figyelmének elterelésével rövid időn belül bűntársát is bejuttatta a lakásba. Innentől kezdve a két nő úgy alakította a helyzetet, hogy míg egyikük a férfi látóterében volt, másikuk a magukkal vitt gyógyszert csempészte bele a vendéglátó poharába.

Oda csaptak, ahová kell – Drogtanyát számolt fel a rendőrség és mindent lefoglaltak (Videó)

Pezsgőbe keverték a nyugtatót

Pezsgőztek, majd a férfi rendkívül gyorsan elálmosodott, ezért kiengedte látogatóit, majd hirtelen elgyengülve ágynak esett, és eszméletét veszítette. Meghallgatásakor homályosan derengtek fel neki az este egyes részletei.

Mivel felváltva jelentek meg környezetében a vendégei, a begyógyszerezett pezsgő hatására ugyanazon személynek gondolhatta őket, és összemosta jellemzőiket. Annyit tudott elmondani, hogy vendége „jókora, húsos teremtmény”, emlékezete szerint testét virágmintás tetoválások díszítették. Eszméletvesztése miatt azt már nem tudhatta, hogy a nála járó nők még távozásuk előtt kinyitottak egy ablakot, amin percekkel később kint várakozó segítőjükkel visszamásztak.

Egymillió-harmincezer forintot és egy több mint háromszázezer forintot érő érmegyűjteményt vittek magukkal.

DNS-vizsgálat a kesztyűből

A nyomozók megpróbálták összerakni a részleteket, ami a zavaró körülmények miatt nem ment könnyen. A helyszínen felfigyeltek egy egyszer használatos gumikesztyűre, amiről először azt gondolták, hogy kollégáik vagy a férfi elszállításán tevékenykedő mentősök hagyták ott. Ez a kesztyű azonban fehér volt, míg a zsaruk és a társszervi dolgozók jellemzően kék kesztyűt használnak. Tettek egy próbát, és DNS-vizsgálatra küldték. Február elején a Nemzeti Szakértői és Kutató Központból meg is jött az eredmény.

A vizsgálat a kesztyű belsejében talált, mikroszkopikus bőrdarabkák és testváladékok egy 35 éves gyulai férfi nyilvántartásba vett DNS-ével mutattak egyezést – folytatta Vizi hadnagy.

Kapcsolódó cikkek: 

Meglepetés

A földrajzi távolság először elbizonytalanított bennünket, de felvettük a kapcsolatot a Gyulai Rendőrkapitánysággal. A kollégák olyan adatokat osztottak meg velünk a szóban forgó férfiról, amik érdekessé, egyben az ügyhöz igencsak kapcsolhatóvá tették személyét.

Betörésekkel kapcsolatban nyomozást folytattak a Békés megyei kollégáink F. Zsolt Mihály ellen, méghozzá olyan sikerrel bizonyították érintettségét az ügyekben, hogy tavaly év vége óta a helyi bv.-intézetben töltötte a bíróság által elrendelt letartóztatását.

A másik szál

Megtudtuk, hogy az alapvetően szakácsként dolgozó férfi az országban többfelé folytatott vendéglátáshoz kapcsolódó tevékenységeket, emellett tetoválással is foglalkozik. Itt kapcsolódott be a nyomozásba a másik szál, az áldozat által érzékletesen lefestett, „telivirágozott” nő.

Tavaly sikeresen felgöngyölítettünk egy másik ügyet, ami több ponton emlékeztetett a jelenlegi esetre: akkor egy virágmintás tetoválásokat viselő nő elkábította, majd kifosztotta alkalmi szexpartnerét.

Akkor is, az őszi ügyben is a gyanúsított pezsgőt itatott áldozatával, majd a palackot és a poharakat is elvitte a helyszínről, az azonosságok mentén további kapcsolatokat kerestünk. Kollégáimmal emlékeztünk rá, hogy az akkori gyanúsított elfogásakor a társaságában volt egy feltűnően alacsony, ám mindenféle szirmokkal szintén gazdagon tetovált barátnője.

Rákérdeztünk a sértettnél: egészen bizonyos-e abban, hogy a termetesebb nő viselte-e bőrén a virágmotívumokat. Nem volt benne biztos, véleményünk szerint a lakásában járó asszonyt jobban megfigyelhette.

Svájci éjszakai klub

Kiderítettük, hogy a 46 éves G. Csabáné Svájcban dolgozik egy éjszakai klubban. Kapcsolatrendszere feltérképezésekor látókörünkbe került menye, a 25 éves B. Szilvia is, aki hét és fél hónapos terhes volt, így ő tökéletesen megfelelt a sértett által leírt, igen erős testalkatú nőnek.

Megtudtuk, hogy a kismama novemberben tetoválást készíttetett magának a család ismerőseként és üzlettársaként felbukkanó F. Zsolt Mihállyal, így már a férfit is el tudtuk helyezni a képletben. Miután azonosítottuk B. Szilviát, elfogására egy olyan helyszínt választottunk, ahol tudtuk, hogy meg kell jelennie: védőnőjénél vettük őrizetbe. Ezzel egy időben hallgattuk ki a férfit a gyulai büntetés-végrehajtási intézetben.

Kapcsolódó cikk: Elfogták a zsámbéki késelőt

Az értelmi szerző

A nyomozók kihallgatásokkal rekonstruálták a történteket. Kikristályosodott teljes egészében a novemberi rablás menete. A gyanú szerint az értelmi szerző G. Csabáné volt.

Valamiképpen tudomást szerzett arról, hogy menye ismerőse, az idős ember nem él rossz körülmények között, ezért elhatározta, hogy az ifjabb asszonnyal együtt ráteszi a kezét a házban található értékekre. A két nőnek szüksége volt egy erősebb férfira, így került a képbe a novemberben Érden tetoválásokat készítő szakács, aki a fiókot feszítette ki.

Idézésre február 18-án megjelent a Budaörsi Rendőrkapitányságon G. Csabáné. Mindhárom gyanúsított ellen rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, a két nő szabadlábon védekezik, a férfi letartóztatását tölti.

Élőben közvetítették a szigetszentmiklósi halálos balesetet a Facebookon

Fotók: Police.hu