Budafokon Pincejárat, borkóstoló vár Budapest Bornegyedében, a Törley Pincészetben pinceséta és zeneudvar, a Westend Tetőkertben Borpiknik ígér szép szombat estét. Az Oroszlános udvarban Palotakoncert, a Virág Benedek Házban Cseh Tamás emlékest lesz. Gyálon egész éjjel csillagokat figyelhetünk, Zsámbokon Lecsófesztivál, Isaszegen Városnapok, Pákozdon Emlékparki koncert, Sóskúton a Karavellában Dumaszínház vár. A Dunakanyarban kikötőkoncertek és Sárkányszeliditő Jazz Napok kínálnak jó szórakozást. Budán városnéző villamosozhatunk és kisvasutazhatunk a hegyekben.

Pincejárat Budafokon: igazi borélmény!

Budapest Bornegyedében számtalan neves pezsgőkészítő cég és borászat található. Az impozáns pincékben vendéglátóhelyek, látványos kiállítások is helyet kapnak. A Városház térről ingyenes 6-8 személyes transzferbuszok közlekednek, minden hónap első szombatján. A járat azoknál a pincészeteknél és látványosságoknál áll meg, ahol a vendégek valamilyen különleges élményben részesülhetnek, és boros program-szolgáltatást vehetnek igénybe.

Pinceséta, borkóstoló, koncertek és élmények Budapest Bornegyedében

Borkóstolók, vezetett pinceséták, koncertek és megannyi kulturális program részesei lehetnek az idelátogató vendégek. Éljük át együtt a pezsgő borkalandot minden hónap első szombatján Budapest Bornegyedében, Budafokon!

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Ingyenes buszok a pincékhez

Pinceséta a Törley Pincészetben és Törley Zeneudvar

Szombaton vezetett sétán barangolhatjuk be a Pezsgőmúzeum titokzatos rejtekeit. Este az Olvakusztik ígér kellemes zenei élményt a buborékos ital mellé.

Koncertekkel, nyereményekkel

Borpiknik a Westend Tetőkertben

A Westend Tetőkerten több magyar borászat és kézműves manufaktúra italait kóstolhatod meg, így biztos, hogy találsz kedvedre valót, akár a fehér-, akár a vörösborok a kedvenceid! A program teljes ideje alatt: Kérj egy pecsétgyűjtő Borpiknik térképet, gyűjts össze 5 pecsétet a faházaknál, és válassz egyet az azonnali ajándékaink közül- invitálnak a szervezők a koncertekkel és finom falatokkal dúsított borpiknikre a Westend Tetőkertbe.

Palotakoncert az Oroszlános udvarban

Jubileum 2022-ben! Ez lesz a tizedik nyár, amikor a Budai Vár Oroszlános udvarának festői környezetében felcsendülnek a legismertebb operett-dallamok és különlegességek, a műfaj sztárjainak előadásában. A jubileum alkalmából felidézik Kálmán Imre, Lehár Ferenc, Huszka Jenő, Ábrahám Pál, és további kiváló magyar zeneszerzők dallamait, a legsikeresebb, legnépszerűbb operett-áriákat,duetteket, közös számokat az elmúlt kilenc esztendőből. Természetesen
ezúttal is a Budapesti Operettszínház szólistái, balett-, ének- és zenekara működik közre, látványos show-elemek és jelmezek kíséretében.

Dolhai Attila és Ninh Đức Hoàng Long is fellép

Egy hét a csillagok alatt: éjszakai csillagnézés Gyálon

A Cepheus Amatőr csillagász és asztrofotős Baráti Társaság az Egy Hét a Csillagok alatt rendezvénysorozat keretében immáron harmadszorra hív egy csodálatos éjszakára a csillagos ég alá!

Mi lesz a program?


Hold és bolygómegfigyelés (Jupiter, Szaturnusz, Mars), kettőscsillagok, csillaghalmazok, galaxisok felkutatása az égbolon a Társaság által biztosított távcsövekkel! Én is csillagász leszek! – gyerekek (és örök gyerekek ) megismerhetik, megtanulhatják a távcső kezelését, égitestek megkeresését, észlelését! Igény szerint emlékbe egy valódi asztrofotót is készíthetnek!

Több járat a Normafához

Kisvasutazás a Budai Hegyekben

Gyönyörű erdei környezetben, igazi élmény a Gyermekvasúttal felmenni a Széchenyi-hegyre, vagy a Hűvösvölgybe. Szombattól a Normafa is könnyebben elérhető a közösségi közlekedéssel, így még több kirándulást tervezhetünk a természetbe.

Cseh Tamás projekt a Virág Benedek Házban

A Cseh Tamás Projekt koncertjével emlékeznek a Virág Benedek Házban Cseh Tamás halálának tizenharmadik évfordulójára. A formáció 2014-ben azzal a céllal alakult, hogy Cseh Tamás és Bereményi Géza örök érvényű dalaiból és verseiből, sajátságos megszólalásban, egyedi hangszerelésbe öntve formáljanak előadást. Fellépnek: Fazekas László – vibrafon, zongora, Misik Zoltán – nagybőgő, Farkas Péter – ének, gitár

Emlékparki nyár Pákozdon

A Katonai Emlékparkban pénteken a nyár utolsó rendezvényére kerül sor. A Székesfehérvári Helyőrségi zenekar koncertjének fővédnöke Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy.

A Nemzeti Emlékhely közelében az arborétumot is érdemes megnézni

Városnéző villamos Budán, hétvégenként

Tudta, hogy idén nyáron, egészen augusztus 28-ig városnéző villamossal utazhat hétvégenként? A 19-es villamos vonalán, a Kosztolányi Dezső tér és a Margit híd, budai hídfő közötti szakaszon különleges élményben lehet része az utasoknak. Ez a szakasz egy valódi panorámaút, hiszen Budapest számos nevezetessége mellett halad el. A menetrend szerinti járatokon szombaton és vasárnap délelőtt, illetve délután turisztikai érdekességeket hallhatnak magyar és angol nyelven az utazók. 

Magyar- és angol nyelvű idegenvezetéssel

Sárkányszelidítő Jazz Napok a Dunakanyarban

Kikötőkoncertek a Dunakanyarban

Duma színház Sóskúton a Karavellában

Péntek este Én és a kisöcsém, szombaton Dumaszínház lesz Sóskúton, a Karavella Szabadtéri Színpadon.

Dombóvári István és a Szomszéd Néni Produkció

Kétnapos Városnapok Isaszegen

A rendezvény záró programja az augusztus 7.-én 20 órakor kezdődő Republic koncertet követő tűzijáték.

Lecsófesztivál Zsámbokon

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/budafokipincejarat