A belügyminiszter munkatársának adta ki magát, tetten érték, amikor egymillió forintot vett át az állítólagos ügyintézésre.

Jelentős kárt okozó csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály Vizsgálati Osztálya B. Zsolt 45 éves, K. Árpád 50 éves és T. Péter Balázs 48 éves budapesti lakosok ellen.

B. Zsolt, társai közreműködésével, egy ferencvárosi ingatlan adás-vételével kapcsolatban ejtett át  egy budapesti házaspárt.

A cukrász végzettségű férfi elhitette a házaspárral, hogy a rendőrség munkatársa, közvetlen főnöke a belügyminiszter, gyakorlatilag dr. Pintér Sándor jobbkeze, így az ügyintézésben segítségükre tud lenni. Segítő közreműködése fejében a házaspár két hónap alatt több részletben legalább ötmillió forintot adott át neki az állítólagos ügyintézésért.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentését követően B. Zsoltot akkor fogták el a fővárosi nyomozók, amikor egymillió forintot vett át az ingatlan állítólagos átíratásának költségeire. A nyomozók előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható T. Péter Balázst és K. Árpádot is.

B. Zsolt beismerő vallomásában elmondta, hogy rossz anyagi helyzetét kihasználva T. Péter Balázs vette rá őt a bűncselekményre. Neki adta át a házaspártól kapott pénzt is, cserében alkalmanként kisebb értékű ajándékokat vagy némi készpénzt kapott. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek.

Kiemelt kép: illusztráció