A fővárosi rendőrök a TEK segítségével fogtak el egy férfit és körözött barátnőjét, akit a börtönbe vittek a rendőrök. A párnál rengeteg dolgot találtak, többek között kutyákat és drogot is. Elfogásukról videó is készült, amit a cikk végén találsz.

Fegyverek voltak náluk

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 18. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói, a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségével hajtották végre azt az összehangolt akciót, amelyben elfogták a lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés és más bűncselekmények miatt keresett férfit, és közúti veszélyeztetés miatt körözött társát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A TEK vonult ki a helyszínre

K. Dávid ellen a Fővárosi Törvényszék elrendelte letartóztatását, de mivel korábban felmerült a gyanú, hogy a 39 éves férfinek fegyvere van, a rendőrség a Terrorelhárítási Központ segítségét kérte, akik 2023. február 28-án este a 18. kerületi lakcímén fogták el a keresett személyt és annak barátnőjét L. Klaudiát.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

A barátnőjét is körözték

A nő ellen a Bonyhádi Járásbíróság adott ki körözést közúti veszélyeztetés miatt. A házban fegyvernek és lőszernek látszó tárgyakat, számszeríjat, két pitbull kutyát, és kábítószergyanús anyagokat találtak, a lefoglalt eszközöket szakértők vizsgálják. 

Drogot is fogyasztott a nő

Mivel a gyorsteszt szerint a nő kábítószert fogyasztott, emiatt a 18. Kerületi Rendőrkapitányságon eljárás indult vele szemben. 

A nőt a börtönbe vitték

 L. Klaudiát a 18. Kerületi Rendőrkapitányságra állították elő, majd jogerős büntetésének megkezdése miatt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték, K. Dávidnak pedig a bíróság 30 napra elrendelte letartóztatását, vele szemben az eljárást az 5. Kerületi Rendőrkapitányság folytatja. 

Elkapták a drogbárót

Mint ahogy arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözés Főosztálya a Terrorelhárítási Központ műveleti egységével együtt 2021. január 26-án délután Budapesten, a Múzeum körúton egy lakóépületben elfogták N. A. H. német állampolgárt. A férfit a német hatóságok azzal gyanúsítják, hogy annak a bűnszervezetnek volt a tagja, akik tonnaszámra hozták a kokaint Dél-Amerikából Németországba.

Konténereket szállító hajókon csempészték

A kokaint konténereket szállító hajókon csempészték be Németország területére. Nevét összefüggésbe hozták Európa eddigiekben egyik legnagyobb drogfogásával is – a német rendőrség 2021. február 12-én 16 tonna kokaint foglalt le a hamburgi kikötőben, ezzel minden idők legnagyobb európai drogfogását elkönyvelve. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.     

Szökés

N. A H. azonban nem várta meg a büntetőjogi felelősségre vonását, hanem annak elkerülése érdekében a hatóságok elől megszökött és ismeretlen helyre távozott.

Megtalálták

A magyar célkörözési egység munkatársa alapos elemző munka segítségével a keresett férfi nyomára akadtak és sikerült lokalizálni a körözött tartózkodási helyét, így vetve véget bujkálásának.

Videó is készült a szerelmespár elfogásáról:

Kiemelt kép: részlet a videóból