Habár az általános hiedelem szerint csak a hölgyek végeztetnek plasztikai beavatkozást egyes testrészeiken, a férfiak körében is igen népszerű, hogy esztétikai vagy egészségügyi gonddal plasztikai sebészhez fordulnak. A legtöbb beavatkozást ma már a modern orvostechnológiának köszönhetően úgy végzik, hogy az eredmény természetesnek hat, így a férfiaknak sem kell kellemetlenül éreznie magát, ha egy ilyen műtét mellett dönt. Összegyűjtöttük azokat a műtéteket, amelyek a férfiak körében is gyakoriak, a listát pedig egy kifejezetten csak férfiaknál elvégzett beavatkozással kezdjük. Lássuk, mik ezek!

Gynecomastia

A gynecomastia a férfi emlők megnagyobbodását jelenti, amely oka leggyakrabban a hormonegyensúly felborulása. A gynecomastia kizárólag esztétikai szempontból jelent problémát, hiszen jelentős önbizalomvesztéssel járhat együtt. Erre sajnos a sportolás nem jelent megoldást, így a férfiak többsége a testalkatához illőnél nagyobb méretű pólókkal igyekszik eltakarni a problémát. Hosszútávú megoldást a – Lóderer Plasztikai Sebészeten, profi szakorvosok által elvégezett – gynecomastia műtét jelent, amely során a férfi emlők újra „laposak”, férfiasak lesznek.

Ide tartozik még az az eset is, amikor jelentős fogyás után az emlőkön a bőr túlságosan megereszkedik, lógni kezd és ezzel nőies, nem esztétikus látványt nyújt.

Facelifting

Az öregedés, rugalmatlan bőr nem csak a nőket éri utol, hanem a férfiakat is. A hiedelemmel ellentétben a megnyúlt arc- és nyakbőr a férfiakat is ugyanúgy zavarja. A facelifting nevű eljárással azonban nők és férfiak egyaránt éveket fiatalodhatnak. Mivel ennél a beavatkozásnál a varratok, így később a heg is rejtve, a haj vonalánál és az arc természetes redőjében találhatóak, nem kell attól tartani, hogy azok feltűnést keltenek.

Zsírleszívás

A súlyfelesleg nem válogat a nemek között, ráadásul az esztétikai problémák mellett egészségügyi gondot is jelenthet. Rengeteg férfi fordul ezzel a problémával is plasztikai sebészhez és ez nem szégyen. Kisebb mértékű elhízásnál elegendő a zsírleszívás, kóros túlsúlynál azonban már szükséges lehet egy gyomorgyűrű vagy gyomor bypass műtét is. A lényeg egy: nők és férfia ugyanolyan arányban fordulnak plasztikai sebészhez az elhízás kapcsán is.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.