Részegen lepisilte a városmajori templom oldalát egy hajlétalan még januárban. Most azt állítja, hogy őt akarták megütni, pedig csak duzzogva káromkodott.

A vizelést elismerte

Kilencven százalékban hazugság, amivel vádolnak. Az tény és való, hogy odavizeltem, de semmi olyat nem követtem el, amivel vádolnak. Sem bántalmazást, de még túlzott önvédelemnek sem nevezném – állítja a Blikkben Gál Zoltán, aki annyit elismert, hogy duzzogva káromkodott.

Őt akarták megütni?

Szerinte, miközben csúnyán beszélt, pont, hogy a pap akarta pofon ütni őt. Ő csak „levédett néhány ütést”. Azt azonban elismerte, hogy részeg volt.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Leteperték volna?

A férfi még azt is állítja, arra tért magához, hogy leteperték és és valaki beletérdelt a hátába. 

Kicsit másképpen

Ahogy arról BudaPestkörnyéke.hu-n is beszámoltunk az ügyészség szerint másképpen történtek a dolgok. A férfi a templom bejáratnál állva, trágár kifejezéseket kiabált be a templomba, ezért a plébános és a káplán a szertartást megszakították, majd odamentek a vádlotthoz és megkérték, hogy hagyja abban a viselkedést és távozzon.

Rúgni akart

A férfi közölte, hogy őt onnan senki nem küldheti el, miközben szidalmazta őket, majd ütő, illetve rúgó mozdulatokat tett a plébános irányába, amelyek a plébánost nem találták el, de a ruházatán a stólát és a szemüveg madzagot elszakította.

Előállították a rendőrök

Ekkor a káplán a támadó és a plébános közé állt, a rendbontó pedig mellkason ütötte. A tettest a helyszínre érkező rendőrök előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták.

Másnap újra a templomhoz ment

Másnap, este hat körül a férfi ismét megjelent a templomnál, ahol az egyházat, papokat és a keresztény közösséget sértő kifejezéseket kiabált.

Meg akarta verni a káplánt

A templomba ekkor érkezett misére a káplán is, akit a támadó felismert, és veréssel fenyegette meg az előző napon történtek miatt.

Börtönt kértek rá

Az ügyészség letöltendő börtönt kért a letartóztatásban lévő férfira akinek amúgy korábban már meggyűlt a baja a törvénnyel. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az esztergomi érsekség felvétele.