Egy önkormányzati bérlakásban találtak rá a kimúlt ebre. A bérlő elhagyta az ingatlant, a kutyát pedig magára hagyta.

Péntek délelőtt riasztották az állatmentőket

Kőbányára egy önkormányzati bérlakáshoz hívták ki az állatmentőket. Sajnos kiderült, már túl késő volt, ugyanis egy élettelen kutya tetemére bukkantak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hónapok óta ott lehetett a tetem

A kutya tetemét az ágy végében találták meg. A négylábú csontsoványra fogyott le, sérülések nem voltak rajta láthatóak. Vélhetően hónapokkal ezelőtt múlt ki, miután sem ételt, sem vizet nem kapott.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Az albérlő rázárhatta a kutyára a lakás ajtaját

A lakást bérlő személy már hónapokkal ezelőtt elköltözött. A kutyát azonban nem vitte magával, az ebet a lakásban hagyta zárt ajtók mögött. Mivel azóta senki nem járt a lakásban, állatnak így esélye sem volt arra, hogy kijusson a fogságból.

Ekkor derült fény a bajra

Az önkormányzat pénteken vette volna birtokba az ingatlant. Ekkor találtak rá a szerencsétlenül járt állatra.

Volt chip a kutyában

A kutyában talált chip alapján azonosítani tudták az ebet és gazdáját. Kólának hívták a négylábút, az RTL pedig úgy tudja, a gazdájának az adatai egyeznek azzal, aki a lakást bérelte.

A nőt már régóta nem látták

Az egyik környéken lakó úgy nyilatkozott, hogy már hónapok óta nem látta a nőt. A szomszédai úgy tudták, hogy elajándékozta a kutyát. Abban a hitben voltak, hogy vidéken találtak neki új otthont.

A szomszédok nem észlelték, hogy mi történt

A korábba ott lakó nő szomszédai mit sem sejtettek abból, hogy egy kutya van zárva a lakásban. Az eset kapcsán a rendőrség vizsgálatot indított.

Ezt mondták a rendőrök

“A körülmények arra utaltak, hogy a kutyának hosszabb ideig nem adtak vizet és élelmet” – mondta el Szabó Bettina, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Hozzátette, a BRFK állatkínzás vétsége miatt eljárást indított ismeretlen tettessel szemben.

Az RTL riportja az esetről

Még nem hallgatták ki a kutya gazdáját

Az RTL információi szerint egyelőre nem került sor az állat gazdájának kihallgatására. Ha beigazolódik a bűnössége, akkor tettéért 3 év börtönbüntetést kaphat. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív