A fővárosiak és a Pest megyeiek is meglátogathatják a vidéki ingatlanjukat. Nincs lezárás Budapest és Pest megyére vonatkozóan, nincs megkülönböztetés a vidékiek és a fővárosiak között ebben a tekintetben – jelentette ki Gulyás Gergely a Kormányinfón.

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy az önkormányzatokkal való együttműködés biztosított, melyek alapján meglepve olvasták Karácsony Gergely szerdai levelét. Ahogy arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt, a főpolgármester szerint az operatív törzs sajtótájékoztatói félrevezetőek, nem egyértelműek, a budapestieket érintő korlátozások nem lehetnek “büntetés” jellegűek.

Úgy vélekedett a miniszter, hogy a jelek szerint Karácsony Gergely véleménye megváltozott, és már újranyitná Budapestet. Ha megkeres a főpolgármester, nyitottak vagyunk a kijárási korlátozások áttekintésére – mondta a miniszter.

Világos álláspont a kormány részéről: a korábbi kijárási korlátozásokról szóló rendeletben meghatároztuk a feltételeket. Ha valaki az ingatlanát el akarja hagyni, elhagyhatja a felsorolt indokok mentén – mondta Gulyás Gergely.

Karácsony Gergely a Facebookon így reagált a Kormányinfón elhangzottakra: Gulyás miniszter úr ma elismerte, hogy a kormányszóvivő korábbi állításaival ellentétben például a budapestiek igenis utazhatnak vidékre. Majd hozzátette, hogy én változtattam meg az álláspontom. Úgy tűnik, a korlátlan veszélyhelyzeti kormány-felhatalmazás ellenére mindenről én tehetek. Sőt, mindenről is – írta a főpolgármester.

Kiemelt kép: Gulyás Gergely a Kormányinfón – Forrás: MTI