Tiago Sabarigo az Essencia Restaurant ízeit viszi ezúttal a Lupa beachre. A borkedvelőket élőzenés borhajó várja a Dunán, a természetkedvelőknek remek esti séta az Árpád kilátó felfedezése naplementében.

Portugál ízek a Lupa beachen

A Lupára is a portugál konyha izgalmas fogásaival érkezik Tiago. Neve nem ismeretlen Costeses körökben: a Costes Downtownnak csapatával ő szerezte a Michelin-csillagot 2016-ban. Azóta megnyitotta saját éttermét az Essencia Restaurant – Tiago & Éva-t, ahol a portugál konyha letisztult világát párosítják a fűszeres, tradíciókra épülő magyar gasztronómiával. az alábbiak szerint:

A menüből ízelítő:

Sangria shot, tőkehal-krokett, Polip, beluga lencse, paradicsom-salsa Mangalica, koriander, “açorda”, kagyló, Portugál narancstorta, alga, kalamondin, Pastel de nata.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Élőzenés Borhajó a Dunán

A fővárost a lehető legszebb perspektívából élvezheti, aki az élőzenés Borhajóra ül. A Duna vizéről Budapest leggyönyörűbb látványosságai tárulnak a szeme elé, mint a Parlament, a Bazilika vagy a Nagy Vásárcsarnok.

Bor, Budapest, zene

Kép forrása: borhajobudapest

Borkülönlegességek a kínálatban

A 18 és 20 órakor induló út során hét különböző magyar borkülönlegességet kínálnak kóstolásra egymás után, ismertető kíséretében, folyamatosan emelve a tétet a testesebb borok felé. Míg az ízek hátán egy újabb kalandban érkezik, a hajó Budapest hat emblematikus hídja alatt utaztatja körbe a résztvevőket város szíve körül.

Naplemente séta az Árpád kilátóhoz

A 11-es busz végállomásától a könnyű sétával juthatunk az Árpád kilátóhoz. A terméskőből és fából készült kilátó a Glück Frigyes úton érhető el, és a Budapest gyönyörű panorámáját élvezhetjük a Látó hegy oldalából.

Páratlan panoráma

Kép forrása: rozsakunyho.hu

Padok és tűzrakóhely is

A tágas teraszról szemkápráztató panorámát kapunk délkeleti irányban a fák ágai közé ékelt fővárosra. Akár bográcsozást, sütögetést is tervezhetünk ide, mert tűzrakóhely, padok és asztalok is rendelkezésre állnak.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ essenciarestaurantbudapest